Всички искат да управляват с ГЕРБ. Това заяви в кулоарите на парламента Цветан Цветанов, като коментар на заявката на ДПС за демонтиране на националистите от властта и готовността им да управляват с ГЕРБ, заявена тази сутрин индиректно от депутата Йордан Цонев.

"Убеден съм, че и БСП същото си го мислят", допълни Цветанов. Когато партията анонсирала, че на предстоящия си форум ще излезе с декларация, червени депутати настоявали ГЕРБ да не затваря вратата към опозицията.

Всеки иска да участва в управлението, всеки вижда, че ГЕРБ е незаобиколим фактор в едно бъдещо управление и всеки иска да бъде потенциален кандидат за участник във властта, категоричен бе вторият в ГЕРБ .

Той е убеден, че партията ще изпълни целия си мандат. ГЕРБ изпълнявали предизборната си програма. За бъдещите управления отговор щели да дадат избирателите след 4 години.

Цветан Цветанов очаква подкрепата на левицата за поправката в основния закон, касаещ ревизия на приватизацията. Нинова още не е върнала папката с подписа си.

В малките пожарни ще има двама пожарникари, които при нужда да реагират навреме, посочи Цветан Цветанов за недоволството в някои населени места заради намеренията да се закрият пожарни. В следствие на това премиерът Бойко Борисов разпореди пожарните служби в Боровец и Пампорово да останат.

Председателят на ПГ на ГЕРБ иска затягане на контрола на техническите прегледи. С промените, приети днес в Закона за МВР се дава възможност за обмяна на информацията в реално време, както между нашите институции, така и между държавите членки. Трябва да си променим манталитета, настоя той за безопасно шофиране.