Да се разкрият нови гишета на ГКПП "Капитан Андреево", които да спомогнат за по-добра оперативност на товаропотока при преминаване на товарни автомобили през пропускателния пункт.

Това поиска турският зам.-министър на търговията Ръза Туна Турагай от българския министър на икономиката Емил Караниколов по време на среща на Граничния контролно-пропускателен пункт. В разговора участваха представители на Агенция Митници, Българската агенция по безопасност на храните, Гранична полиция и Държавна агенция Безопасност на движението по пътищата.

Караниколов и турският заместник-министър са категорични, че ще бъде направено всичко възможно от двете страни за облекчаване на трафика. В края на януари ще се проведе нова среща, на която ще се обсъди напредъкът по реализирането на разискваните предложения.

Министър Караниколов и турският заместник-министър на търговията обсъдиха също и предстоящото провеждане в началото на 2020 г. в Република Турция на първата сесия на Смесената българо-турска междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество. По време на тази среща ще се проведе и българо-турски бизнес форум.