Министърът на отбраната Тодор Тагарев ще внесе искане в Министерски съвет за удължаване срока на прегледа на отбранителната политика до края на юни месец. Въпросите са много сложни, каза той по време на изслушването си пред народните представители от Комисията по отбрана в Народното събрание.

Той посочи още, че има решение за провеждане на отбранителната политика и е създадена организация със седем работни групи. Направен е анализ на докладите на последното заседание на Съвета по отбрана, като част от предложенията, с които излизат работните групи, стигат до равнището на зрялост, за да се предприемат мерки, които включат и предложения за изменение в Закона за отбраната и въоръжените сили.

За информационната война срещу Русия, как се води тя и Русия или България е виновна за недокомплекта на българската армия, Тагарев коментира, че основната пропаганда, която се излага в публичното пространство е, че България ще изпрати български военнослужещи в Украйна. Пропагандата, която казва, че ще изпрати военнослужещите в Украйна, не ни помага, каза военният министър.

Тагарев увери още, че ракети С-300 не са изпратени на Украйна. Почти всичко руско-съветско обаче заминава за украинската държава.

БТР-ите заминават за Украйна с влакова композиция

БТР-ите заминават за Украйна с влакова композиция

Все още са на територията на страната ни