румен петковЧетири въпроса задава ексвътрешният министър Румен Петков на посланика на САЩ у нас Джеймс Уорлик.

Отвореното писмо на депутата от БСП е по повод последните твърдения на Уорлик, че US визата на Петков е отнета, заради разследване за наркотици.

По думите на социалиста Уорлик се позовава на формален текст от американското законодателство, без да излага никакви аргументи.

Припомняйки казаното от главния прокурор Велчев, че срещу него на територията на България не се водят никакви следствени дейности, Петков пита:

На базата на какви данни и факти разпространявате информация за разследване срещу мен, както и в коя държава се провежда такова разследване?

Какви са аргументите Ви, за да отправяте подобни тежки обвинения и дали вашите аргументи се основават на фазата „говори се"?

Политика на САЩ ли е да подкрепят публични личности, които не желаят да декларират приходоизточниците си и това възможно ли е за американски политици?

Какво е Вашето лично отношение към наркотиците, употребявал ли сте наркотици, в това число и т.нар „мека дрога"? Говорил ли сте пред български граждани за необходимостта България да легализира т.нар „мека дрога"?

В края на писмото си Петков обявява, че то ще бъде изпратено и до Държавния департамент на САЩ.