Финализирана е законодателната управленска програма на проектокабинета на "Василев", като ще бъде обявена публично в днешния ден.

Това обяви в началото на редовното правителствено заседание на Министерски съвет премиерът Кирил Петков.

"Тя съдържа над 40 законопроекта, които трябва да бъдат приети в следващите 6 месеца, но реално голяма част от тях трябва да бъдат приети в следващите 4 месеца, ако искаме България да продължи в темпа, в който в момента сме застанали, и милиардите евро за усвояване, които трябва да влязат в българската икономика, реално да се усвоят", влезе в конкретика той.

Без изненади в програмата на проектокабинета Василев

Без изненади в програмата на проектокабинета Василев

Лорер: На практика официално още 6 гласа са необходими

Министър-председателят отново отправи апел към народните представители извън управляващата коалиция да подкрепят усилията на ПП и партньорите им за съставяне на нов кабинет в рамките на текущия парламент.

"Ето защо е толкова важно решението в следващите няколко дни на всеки един депутат, който да реши дали да закрие този парламент и да направи невъзможно тази програма да се реализира, или ще поеме държавното отговорно отношение и ще застане зад развитието на България."

Петков обяви още и за подписването на меморандум за начало на инвестиция в размер на 84 милиона лева за производство на 3D ендоскопи, като заслугата за това била на министъра на иновациите и растежа Даниел Лорер.