Според социалиста Красимир Янков е сбъркана философията на реформата в МВР. Той настоя управляващите да се извинят на униформените, които изпълнявали служебните си задължения със сърце.

Една патрулка за девет столични квартала

Една патрулка за девет столични квартала

"Някой идва у вас с петима души и няма кой да ти помогне", твърдят хора от Ботунец

 

Янков е притеснен да не стане така, че българските граждани да плащат и за сигурността си, както за здравеопазването. Депутатът е притеснен, че се замразяват заплатите на служителите, а част от дейността на силовото ведомство се приватизирала.

Министър Бъчварова, която присъства на започналите дебати в пленарна зала по Закона за МВР, му отговори, че полицаите трябвало да се стимулират по време на изпълнение на служебния им дълг, а не на излизане от системата.

МВР законът успя да мине на първо четене
Обновена

МВР законът успя да мине на първо четене

Предвиждат се структурни промени

От АБВ също не подкрепят измененията. Прокламирали се неефективни решения. Тези промени, според Светослав Белемезов, водели до повече промени.
Този ЗИД на Закона за МВР е вреден, категоричен е той. Създавал стрес и напрежение сред служителите на реда, по мнението му.

Над 90% от българските граждани нямали доверие в служителите на реда. С промените се принизява системата за сигурност, по думите на Светослав Белемезов.