Утре ще стане ясна позицията на ГЕРБ относно скандала с апартаментите.

Тя ще бъде обявена след Изпълнителна комисия и завръщането на Цветан Цветанов от САЩ. Това заяви във Варна председателят на парламента Цвета Караянчева.

По думите ѝ разделение в ГЕРБ няма.

И зам.-министърът на енергетиката подаде оставка заради евтиния си апартамент
Обновена

И зам.-министърът на енергетиката подаде оставка заради евтиния си апартамент

Това е третата оставка заради скандала с имотните сделки

"Ние сме единна партия, до момента няма разделение между нас. Очакваме да видим какво ще се случи утре на Изпълнителната комисия", коментира Караянчева. Засега решението за политическото бъдеще на Цветанов не било ясно.

Тя е на мнение, че всичко е предизборна кампания. "Усилено навлизаме в предизборна кампания и това показва точно компроматите, които излизат точно сега. Неща, които са се случили преди една година, защо точно сега излизат", попита председателят на НС.

Президентът пък с изказванията си визирал само ГЕРБ, а не всички партии, въпреки че вчера Радев натърти, че всички партии трябва сами да почистят корумпираните и некомпетентните сред техните редици.

Румен Радев: Партиите сами да се чистят от корумпирани и некомпетентни

Румен Радев: Партиите сами да се чистят от корумпирани и некомпетентни

А те чакат скандали, които гасят с оставки

Иначе Цветанов работи от САЩ.

Той е провел две работни срещи във Вашингтон в рамките на годишната конференция за Американо-израелския комитет за обществени връзки, пишат от пресцентъра на партията.

Междувременно в страната активно се обсъжда неговата оставка като председател на парламентарната група на ГЕРБ заради скандала с апартаментите, който вече "взе три глави" от изпълнителната власт - на правосъдния министър Цецка Цачева, на заместник-министъра на спорта Ваня Колева, а, както стана ясно преди няколко минути, и на заместник-министъра на енергетиката Красимир Първанов.

На втория ден от конференцията изказвания направили вицепрезидентът на САЩ Майкъл Пенс, държавният секретар на САЩ Майк Помпео, множество конгресмени и сенатори. Всички те се обединили около идеята, че сигурността в Близкия Изток е неразривно свързана със сигурността на Държавата Израел.

Снимка 414498

Източник: ГЕРБ

Русия предупреди за последствия от решението на Тръмп за Голанските възвишения

Русия предупреди за последствия от решението на Тръмп за Голанските възвишения

"Много съжаляваме"

Пред Нова журналистът Валерия Велева и политическият анализатор Георги Харизанов коментираха евентуалните сценарии пред Цветанов и в ГЕРБ.

По думите на Велева вчера премиерът Борисов е провел лични телефонни разговори с всички членове на изпълнителната комисия, "пред които е обосновал своето предложение, с оглед на минимизиране на щетите, Цветан Цветанов да напусне парламента и да остане зам.-председател на партията, който да отговаря за партийното състояние на ГЕРБ".

Иначе разговорите били задълбочени. Показвало сила Борисов да вземе такова тежко решение. Неговите действия били абсолютно адекватни, леко закъснели.

Борисов искал решението за бъдещето на Цветанов в ГЕРБ да стане официален факт на заседанието на Изпълнителната комисия в четвъртък. "Самият Цветанов е уведомен за мнението на колегите си, за желанието на Борисов", заяви още Велева.

Партийните структура на ГЕРБ започвали да се застъпват за председателя на ПГ на партията. От Благоевград вече изпратили декларация за подкрепа.

Откриване на реконструирания централен площад „Георги Измирлиев“ в Благоевград, 11.03.2019 г.

Източник: БГНЕС

Откриване на реконструирания централен площад „Георги Измирлиев“ в Благоевград, 11.03.2019 г.

"В ГЕРБ има само един незаменим - това е Борисов", отсече Велева. Според нея усещането, че се създава втори център на властта в лицето на Цветанов е абсолютна грешка. Ако Цветанов мисли, че може да дублира лидера си, не бил познал.

Според Велева ГЕРБ не била като обикновените партии. В тази пария нямало проблемите, които се срещали в останалите.

"Скандалът с практиката да се купуват имоти на данъчна оценка се разраства, започва да обхваща нови и нови хора, появяват се и опити за фалшиви новини - апартаментът на Пламен Георгиев от "Гео Милев" го преместиха на "Латинка". Всеки намесен в темата волно или неволно, с вина или без, започва да търпи публични щети и да ги пренася на политическия субект, от който е част... Поради това социалистическата партия са толкова тихи тези дни. Защото световният рекордьор по изповядана евтина сделка е нейният председател. Но те се опитват да провокират интриги ", заяви от своя страна Харизанов. Според него между Дончев и Цветанов драма няма, но се опитва да се внуши такава.

И според двамата Цветанов имал невероятни организационни качества.

Румен Радев: Антикорупционният закон е беззъб спрямо Цветанов

Румен Радев: Антикорупционният закон е беззъб спрямо Цветанов

Не спекулирайте с етническия мир, призова държавният глава