Министърът на правосъдието Цецка Цачева подава оставка, съобщиха от "24 часа". Причината е купения от нея евтин апартамент в елитния столичен квартал "Изток".

В разговор с премиера Бойко Борисов Цачева сама е пожелала да напусне правителството. Рано тази сутрин тя е била привикана за обяснения в кабинета на министър-председателя.

Припомняме, след скандала с апартамента на Цветан Цветанов, стана ясно, че Антикорупционния фонд сигнализира и за съмнителна покупка на недвижими имоти от страна на министъра на правосъдието Цецка Цачева и депутата Вежди Рашидов.

Оставката на Цачева е добър повод за по-голям ремонт на кабинета, убеден Марешки

Оставката на Цачева е добър повод за по-голям ремонт на кабинета, убеден Марешки

Така правителството щяло да заработи по-ефективно

През юли 2018 г. министър Цачева закупува от строителната фирма "Артекс"апартамент с площ 199 квадратни метра. Като се прибави площта на допълнителните гараж и таванско помещение, общата квадратура на имота става 233 квадратни метра. Цената, която Цачева е платила през юли, когато сградата е била на етап "груб строеж", е едва 138 000 евро (т.е. малко над 590 евро за квадратен метър).

Седем месеца след сделката апартаментите в тази сграда, която е и една от най-луксозните в района, се продават на четворно по-високи цени от платената от Цачева.

Волен Сидеров очаква размествания в кабинета на Борисов

Волен Сидеров очаква размествания в кабинета на Борисов

И без Цветанов ГЕРБ ще си направят изборите, убеден е той

По информация на отдел "Продажби" на "Артекс" жилищата на високите етажи в техните сгради се продават на цени около 2 200 евро на квадратен метър без ДДС.

Заради скандала вчера правосъдният министър пожела да бъдат извършени проверки за придобития от нея апартамент на столичната улица "Юри Гагарин", за да се установи дали има конфликтни интереси с фирмата продавач и злоупотреби с власт.

ВМРО одобрява оставката на Цачева

ВМРО одобрява оставката на Цачева

Партията няма да излъчва нов правосъден министър