Лидерът на "Атака" Волен Сидеров очаква да има размествания в кабинета на управляващите. Коментарът си той направи по повод оставката на правосъдния министър Цецка Цачева, след като взе участие на VII-ия редовен конгрес на ПП "ВМРО - Българско национално движение".

Той очаква да има раздвижвания срещу председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, тъй като той не заема пост в изпълнителната власт в Министерския съвет. Какви обаче раздвижвания очаква да има, Сидеров не посочи.

"Моите очаквания са, че там ще има някакви промени и размествания, но все пак това е работа на ГЕРБ, защото Борисов работи по тази начин", подчерта Сидеров и посочи, че трябва да се провери откъде тръгва и защо се появява чак сега скандалът с апартаментите.

Цецка Цачева подава оставка

Цецка Цачева подава оставка

Заради скандала с апартаментите на властта

На въпрос дали Цветанов, Вежди Рашидов и зам.-министъра на спорта да подадат оставки от позициите, които заемат, Сидеров заяви: "Вие слагате Вежди Рашидов, но той е един човек с международно признание и той е друг случай, който може да си купи къщи и апартаменти. Цветанов е другата основна фигура в ГЕРБ, нито тази зам.- министърка е известна и Борисов ще поговори с нея", коментира Сидеров.

Той очаква премиерът да поговори с правосъдния министър в оставка Цецка Цачева и с Цветан Цветанов. Сидеров не смята, че са застрашени изборите за ГЕРБ, ако Цветанов се оттегли. По думите му малко се митологизират твърденията, че председателят на ПГ на ГЕРБ е машина за избори.

"ГЕРБ ще си направят изборите дори и той да не е председател на изборния щаб", каза още Волен Сидеров.

Оставката на Цачева е добър повод за по-голям ремонт на кабинета, убеден Марешки

Оставката на Цачева е добър повод за по-голям ремонт на кабинета, убеден Марешки

Така правителството щяло да заработи по-ефективно

Той е категоричен, че случаите са различни и те трябва да се разделят спрямо важността си и да се види кой какъв е. "Много гръмотевично беше хвърлена тази тема, с едим импулс, хайде сега да мразим политиците. Достатъчно ги мразят хората", сигурен е атакистът.

За него оставката на Цачева е един морален акт, тъй като тече проверка на контролните органи. Най-вероятно нещата били законово точни, но морално-етичният въпрос е станал много шумен. Чисто морално се разсъждава дали цената е допустима срещу всеки, посочи той.

"Българите са много чувсвителни на тема имоти и това е един морален акт, който е типичен", каза още Сидеров. По думите му другият основен проблем в България е, че има разделение между хората и политическата класа.

ВМРО одобрява оставката на Цачева

ВМРО одобрява оставката на Цачева

Партията няма да излъчва нов правосъден министър