Оставката на правосъдния министър Цецка Цачева е добър повод за премиера Борисов да направи по-голям ремонт на кабинета. Това заяви зам.-председателят на Народното събрание и лидер на "Воля" Веселин Марешки по повод новината от тази сутрин, че след разговор с министър-председателя, Цачева е подала оставка от поста си в правителството.

Според Марешки "ремонтът" трябва да е в посока правителството да заработи по-ефективно по дневния ред на хората, а именно по въпросите, свързани с доходите, здравеопазването, образованието, демографската криза и битовата престъпност.

ВМРО одобрява оставката на Цачева

ВМРО одобрява оставката на Цачева

Партията няма да излъчва нов правосъден министър

Припомняме, днес стана ясно, че Цачева сама е пожелала да подаде оставка. Причината за решението й беше избухналия скандал с апартаментите на властта. След проверката за апартамента на Цветан Цветанов, стана ясно, че Антикорупционния фонд сигнализира и за съмнителна покупка на недвижими имоти от страна на министъра на правосъдието Цецка Цачева и депутата Вежди Рашидов.

Заради скандала вчера правосъдният министър пожела да бъдат извършени проверки за придобития от нея апартамент на столичната улица "Юри Гагарин", за да се установи дали има конфликтни интереси с фирмата продавач и злоупотреби с власт.

От своя страна на днешния си редовен конгрес ВМРО обявиха, че одобряват решението на правосъдния министър, което определиха като морален акт на добър специалист и добър български политик.

Цецка Цачева подава оставка

Цецка Цачева подава оставка

Заради скандала с апартаментите на властта