ВМРО подкрепят оставката на министъра на правосъдието Цецка Цачева. Това заяви депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов по повод оставката на правосъдния министър по време на VII-ия редовен конгрес на партията.

Той на няколко пъти повтори, че това е морален акт и личен избор, който се подкрепя от воеводите. Доколко обаче ще бъде приета нейната оставка, Ангелов не може да гарантира, но той лично като човек я подкрепя.

"Аз подкрепям оставката на г-жа Цачева, защото тя показа, че е добър специалист и добър български политик, който показа, че има морал и подава своята оставка", подчерта Ангелов.

Цецка Цачева подава оставка

Цецка Цачева подава оставка

Заради скандала с апартаментите на властта

Ангелов изтъкна, че в българската политика по този начин трябва да се работи, но се надява институциите да направят обективни проверки по случая с апартаментите.

На въпрос ще има ли предложение за нов правосъден министър от коалицията на Обединени патриоти, Ангелов заяви, че има разписана програма и позиции в изпълнителната власт. Обединени патриоти нямат претенции и нямат желание те да излъчат нов министър на правосъдието.

"Има министър-председател и той ще си направи съответни предложения, ако тя бъде приета", обясни Ангелов. По думите му до момента управляващата коалиция е стабилна, но нормално е да имаме различни позиции по определени неща. Няма обстоятелства, които да разклатят отношенията помежду ни, каза още воеводата.

Каракачанов оставя отворена врата за коалиция за евроизборите

Каракачанов оставя отворена врата за коалиция за евроизборите

Той вижда война между две цивилизации - християнската култура и ислямския радикален свят