"Бог ми е свидетел, че винаги съм бил радетел за това да бъде запазена коалицията. Ние продължаваме да бъдем отворени за общо явяване на изборите, но няма да е фатално, ако се явим поотделно. Няма да участваме срещу някой друг в нашата партия, защото това не е нормално". Това заяви вицепремиeрът и министър на отбраната Красимир Каракачанов при откриването на VII-ия редовен конгрес на ПП "ВМРО - Българско национално движение" в парк хотел "Москва".

"Ще видим дали разумът ще надделeе, но трябва максимално добре да си вършим работата, да се подготвим добре за предстоящите избори и с това да покажем, че има алтернатива на досегашния политически модел в борба за проблемите на нацията", посочи Каракачанов.

Коалицията ОП-ГЕРБ и отношенията на Каракачанов с ВМРО са перфектни и няма място за никакви спекулации, категоричен е вицепремиерът.

НФСБ в шок - няма патриотично обединение

НФСБ в шок - няма патриотично обединение

НФСБ протяга ръце към ВМРО за патриотично обединение в името на България

Той обясни, че партията излиза пред нови предизвикателства - предстоящите европейски и местни избори. От това как ние се държим като поведение в изпълнителната власт, хората ще оценяват нашите качества и възможности, поясни Каракачанов.

Каракачанов припомни историята на партията и заяви, че днес живеем в едно време, в което ВМРО има възможността да прави реална политика. По думите му въпреки всички тогавашни "арендатори", които смятали, че патриотите не могат да бъдат обединени, с лидера на "Атака" Волен Сидеров са показали, че могат да участват в изпълнителната власт.

С патриотите успяхме да спрем пакта за миграцията и навлизането на радикалния ислям в България, но и показахме, че българската армия и Министерство на отбраната е нашата амбиция.

Сидеров към войводите: Бием ли се помежду си, няма как да бием общия враг

Сидеров към войводите: Бием ли се помежду си, няма как да бием общия враг

Той е за единно явяване на "Обединени патриоти" на евроизборите

В процесите в Европа през последните 50 години има сили, които унищожават социалната идентичност и християнската ценности. ВМРО не са съгласни да идват едни хора, които смятат, че ние сме длъжни да си променим ценностите.

Ние се намираме във война между две цивилизации - християнската култура и ислямския радикален свят, заяви Каракачанов

В последните няколко години самата Европа са пробужда, защото нормалният европеец вижда, че е важно да имаш пари, да работиш добре не е достатъчно.

България никога не е правила компромиси с подобни неща, въпреки опитите да се прокарват през задния вход политиките на бюрократите в Брюксел.

Цецка Цачева подава оставка

Цецка Цачева подава оставка

Заради скандала с апартаментите на властта