"Ще работя затова да бъдем заедно на изборите. Дай Боже разумът да надделее и да стигнем до разбирателство, че ще постигнем успех на изборите". Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров по време на гостуването си на VII-ия редовен конгрес на ПП "ВМРО - Българско национално движение". НФСБ обаче не изпратиха свой представител на събитието, а на вчерашното си посещение в Сливен лидерът Валери Симеонов потвърди, че партията му ще се яви самостоятелно на евроизборите.

Трябва да покажем на хората, че патриотичната идея е политически израз, с който можем да продължим напред, каза още Сидеров. "Ние не сме мижитурки и безлични хора, но съм убеден, че тези избори, които идват наесен, местните са по-важни", категоричен е той. По думите му политическата история не свършва с изборите.

"Именно изборите на есен са много важни и на тях трябва да затвърдим патриотичната идея", посочи лидерът на "Атака".

За Сидеров е важно да се изкара мандата въпреки евроизборите

За Сидеров е важно да се изкара мандата въпреки евроизборите

Не гледал към евролистата, а се бил насочил към благородни каузи

Трябва да се поучим от грешките си, призова атакистът и допълни, че каквото и да става, мандатът трябва да се завърши, за да може коментатори и критици да погледнат в цялост какво е направено.

Волен Сидеров благодари за дълбокото сътрудничество като председател на ОП. Той заяви, че коалицията работи чудесно и се надява да остане така и за оставащата част от мандата.

"Няма да премерваме усилията кой колко е направил, но ако сега имаме сложен въпрос в нашите отношения, с разум можем да го преодолеем", каза още Сидеров.

Каракачанов оставя отворена врата за коалиция за евроизборите

Каракачанов оставя отворена врата за коалиция за евроизборите

Той вижда война между две цивилизации - християнската култура и ислямския радикален свят

Сидеров категорично заяви, че той е за единство, за единно явяване на "Обединени патриоти" на европейските избори.

"Ако с този призив, с това послание остана на този конгрес, ще бъда доволен. Да го чуят и други, да го чуе цяла България", каза Сидеров и пожела успех на конгреса на ВМРО.

"Бог да пази България. Бием ли се помежду си, няма как да бием общия враг", каза шефът на "Атака". "Най-лесното е да се разделим, a по-трудното е да се явим заедно. Въпросът е можем ли сега да го направим. От моя гледна точка, като лидер на партия "Атака", аз казвам, че можем. Не е приключила тази възможност. Казвам го с убедеността, че мога да предявя претенции. Защо този, защо онзи? Не, няма да го направя. Аз няма да имам претенции и ще работя за това да бъдем заедно", заяви категорично Сидеров