Лидерът на "Атака" Волен Сидеров не гледа към евролистата, а се е насочил към благородни каузи като лечение на болни деца и подкрепа за нуждаещи се. Предстояло да стане ясно дали трите партии от Обединени патриоти ще се явяват на евроизборите и развръзката щяла да е скоро.

Месеци наред настоявах за някакво решение, сподели лидерът на националистите пред медиите в парламента. След това се отказал да пита, защото излизало, че много му е срокът, както се изрази.

Не ми е зор, даже този въпрос не ми е актуален, каза Сидеров.

Каракачанов иска обща листа на патриотите за евровота

Каракачанов иска обща листа на патриотите за евровота

Според него всяка от партиите може да реши да участва самостоятелно или в коалиция с някой друг

Важното било, както и да се явяват на изборите, това да не се отрази на управленския мандат.

"Атака" е готова за всякакви варианти, подчерта лидерът. По отделно шансът на Обединените патриоти не бил толкова голям, но "какво да се прави", равнодушен бе той. Не е разговаряно "Атака" и Бареков да се явяват заедно на евроизборите, стана ясно още от думите му. Сидеров нямало да се коалира с никого, докато не се изясни ситуацията в коалицита на Обединените патриоти. Той предлага, ако трите формации ще са отделно на изборите, да подпишат споразумение да не се нападат в кампанията.

Заради тежък грип военният министър Красимир Каракачанов отложил разговора за общото явяване. Все още в "Атака" не текат номинации. Към момента лидерът на националистите не знае дали иска да е евродепутат. А за кворума той подчерта, че дисциплина ще има.

На въпрос дали днес кворумът е бил на ръба при регистрирани 123 депутати, Сидеров каза: " На ръба не означава в пропастта."

"Атака" отрича преговори за евролистата

"Атака" отрича преговори за евролистата

Сидеров ще предложи повече контрол и отчетност на евродепутатите

Припомняме, в началото на февруари вицепремиерът Красимир Каракачанов поиска трите патриотични партии да се явят заедно на евроизборите. Вчера той отново поиска обща листа на патриотите за евровота.

На пресконфереция на НФСБ стана ясно, че бившият вицепремиерът Валери Симеонов е номиран за водач на листата на евроизборите, като предложението Симеонов да оглави листата на патриотите за евровота бе направено в Бургас на 10 февруари.

По-рано - на 21 януари, лидерът на "Атака" Волен Сидеров отрече да води листата на Патриотите за евроизборитеВ профила си във "фейсбук" Сидеров написа, че до момента разговори за предстоящите евроизбори не са водени в коалицията "Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО".

На следващия ден пък общественици издигнаха кандидатурата на зам.-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки за втори мандат в Европарламента.

Сидеров: Не е коректно да гледаш встрани, когато си в коалиция

Сидеров: Не е коректно да гледаш встрани, когато си в коалиция

Кворумът в парламента ще бъде осигурен, категоричен е той