Трите партии от коалицията на Обединени патриоти да се явят заедно на предстоящите евроизбори, поиска вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в ефира на БНТ.

Каракачанов даде да се разбере, че от сформирането на коалицията Обединени патриоти, никога не си позволил да коментира или критикува публично негови колеги.

"Воля" и "Атака" заедно на евровота?

"Воля" и "Атака" заедно на евровота?

От "Воля" няма да се коалират с Николай Бареков

Нещата трябва да си ги решаваме помежду си и ако искаме да няма подобни въпрос "ще ни има ли или не", на предстоящите евроизбори да се явим и трите партии заедно, призова вицепремиерът.

Той ясно заяви, че запазването на коалицията зависи от здравия разум на хората вътре в нея.

НФСБ-Бургас предложи Валери Симеонов за водач на евролистата

НФСБ-Бургас предложи Валери Симеонов за водач на евролистата

Помагал на българския бизнес и водил политика в интерес на пенсионерите

Припомняме, още на 22 януари общественици издигнаха кандидатурата на зам.-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки за втори мандат в Европарламента.

По-рано днес, 10 февруари, от НФСБ-Бургас заявиха желанието си евродепутатската листа на патриотите да бъде водена от техния лидер Валери Симеонов.

На въпрос какво се случва със синята каска, Каракчанво се пошегува, че винаги е искал да бъде синя каска, но я е подарил на премиера Бойко Борисов.

Марешки за Каракачанов: Постоянно прави тъпотии и лъже патриотите

Марешки за Каракачанов: Постоянно прави тъпотии и лъже патриотите

ВМРО е организирана престъпна група, заяви лидерът на "Воля"

Марешки разкритикува концепцията на Каракачанов за интеграция на ромите и заяви, че тя се е направила преди евроизборите, а преди тях от ВМРО са я нямали.

"Кой да му вярва на този човек", запита Марешки и допълни, че неговата партия няма да подкрепят ромската концепция на Каракачанов.

Каракачанов е единственият политик, който застана зад Валери Симеонов да го защитава, негодува Марешки.

ГЕРБ води с 2% на БСП преди евроизборите

ГЕРБ води с 2% на БСП преди евроизборите

Според Сова Харис: ГЕРБ и БСП ще получат по 6 евродепутатски места, ДПС - 3 или 4

Напрежението и неяснотата в малката коалиция тлеят от месеци, като и в момента не е ясно кой е председателя на парламентарната им група, след като от НФСБ оттеглиха доверието си от лидера на "Атака" Волен Сидеров още през есента на миналата година. Валери Симеонов открито призна, че с лидера на "Атака" нямат комуникация.

Провали се и последния опит за коалиционен съвет, за който обаче нямаше официална информация, а по-късно Сидеров отрече да е бил поканен изобщо.

В конфликта Сидеров - Симеонов от лятото на 2018 г. лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов се включи като "синя каска", по собствените му думи.

След връщането на Валери Симеонов в парламента обаче се очакваше назряване на нов конфликт. При важното гласуване от депутатите за мандат на правителството за преговори с правителството на САЩ за закупуване на нови изтребителите за българските ВВС депутатите от ВМРО подкрепиха управляващите, а НФСБ и "Атака" гласуваха против.

В средата на януари обаче Валери Симеонов заяви, че няма как да си говори със Сидеров, тъй като двамата не се виждат на заседания на парламентарната група на ОП.

От "Атака" пък разпространиха прессъобщение, че заседанията се провалят не заради тях, а заради отсъствието на депутатите от НФСБ.

Не закъсня и отговора на НФСБ, които веднага опровергаха Волен Сидеров.

Патриоти в спор кой е "майката" и кой от кого суче
Обновена

Патриоти в спор кой е "майката" и кой от кого суче

Депутат от "Атака" призова Валери Симеонов да излезе и да каже какви принципи защитава