Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов подкрепи колегата си от малката коалиция Валери Симеонов. Той не му иска оставката.

Вицепремиерът заяви, че не подкрепя оставката и на Волен Сидеров като председател на ПГ на "Обединени патриоти".

Това стана ясно от изявлението след срещата между двамата патриоти. На срещата Волен Сидеров, третият от коалицията, не дойде, въпреки че самият той поиска съвет, но на Голямата коалиция.

Каракачанов коментира и че в последните 6 месеца коалицията не е работеща, тъй като занимава хората с вътрешно партийни проблеми.

Валери Симеонов няма нужда от подкрепящи митинги

Валери Симеонов няма нужда от подкрепящи митинги

Аз се чувствам достатъчно уверен и убеден в това, което казвам

Каракачанов призна, че ако е бил на мястото на Валери Симеонов не би се изразил точно по такъв начин. Той призова лидерът на НФСБ да се изказва по-точно и по-разбираемо, за да не бъде разбиран грешно. Симеонов не е имал предвид да обижда майките, уточни Каракачанов и добави, че оставката на един вицепремиер означа падане на цялото правителство.

"Ако падне правителството, това значи, че БСП и ДПС трябва да се върнат на власт, което не е приемливо и не е решение на въпроса. Ако изгоним НФСБ от управлението какво очаква от правителството, трябва да разчитаме на Марешки, което не е алтернатива. Едно такова нещо означава, че и ние си тръгваме", отсече Каракачанов.

Каракачанов не иска да е повече синя каска

Каракачанов не иска да е повече синя каска

Ако някой иска да се кара, нека го прави...

Правителството си върши добре работата, според него. Каракачанов изтъкна отпуснатите 150 милиона лева за майките на деца с увреждания.

Коалицията съществува на този етап и има сериозен проблем в комуникацията пред медиите, призна Каракачанов. Той обеща, че занапред ще се поставят инициативите на вниманието на всички от коалицията, и "ако има отговор - работим заедно, а ако няма отговорим - работим отделно".

Не съм звяр и изрод, имам глава и очи, с които виждам, че децата наистина имат физически проблеми. Това заяви от своя страна вицепремиерът Валери Симеонов, с което отново не се извини за думите си, че тези деца са "уж болни", а протестиращите майки "кресливи".

Сидеров няма какво да си говори с партньорите

Сидеров няма какво да си говори с партньорите

С пост в социалните мрежи лидерът на "Атака" се показа обиден

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че "не е изрод и не е звяр", защото има инвалид вкъщи, "има глава и очи", с които виждал, че децата на протестиращите майки наистина имат физически проблеми. Той не е искал да каже точно това, което е излязло в медийното пространство, а е имал предвид друго.
Упрекът не бил към децата, а майките им не трябвало да ги изкарват на протестите, защото били болни, а - "ги държат на пек, на студ и на дъжд".

"Едната фраза била кресливи майки, след което другата била уж болни деца, което аз не съм го казвал", обясни Симеонов, добавяйки, че не е казал такова нещо. Той знаел какво имал предвид да каже, но другите не го разбрали. За него си той се разбирал идеално.

"Вън Валери Симеонов" извикаха десетки под прозорците на МС

"Вън Валери Симеонов" извикаха десетки под прозорците на МС

Протести са организирани и във Варна, Стара Загора, Пловдив, Враца, Силистра, Плевен

Симеонов не виждал за какво да поднася извинение, защото виждал, че децата са инвалиди. И той изтъкна, че майките получили 150 милиона лева.

"Знаете ли как се държаха майките по време на съветите за обсъждане за помощ на хората с увреждания? Те се държаха изключително невъзпитано, а когато минавам аз или други хора, които не са инвалиди като тях, те им казват убийци, убийци, убийци", отсече Симеонов.

Много хора били обидени, но не се държали като тях, разкритикува Валери Симеонов.

БСП започва стройна организация за предсрочен вот

БСП започва стройна организация за предсрочен вот

Викат Валери Симеонов за изслушване в Народното събрание

Коалицията съществува, отбеляза лидерът на НФСБ и добави, че ще се полагат усилия занапред коалиционните партньори да се събират и да си решават проблемите. Той обясни, че коалицията не била нарушила споразумението си помежду си, а на вота на недоверие щели да отидат като партньори. Припомняме, предстои гласуване по вота на недоверие, внесен от БСП по темата Здравеопазване.

Симеонов даде да се разбере, че за да подаде оставка, тя трябва да се поиска от военния министър Красимир Каракачанов, от лидера на "Атака" Волен Сидеров и от премиера Бойко Борисов.

Борисов се извини на майките за езика на Симеонов

Борисов се извини на майките за езика на Симеонов

Не може на гърба на тези хора да се гради политика

Каракачанов добави, че в последните три години най-много работил с Валери Симеонов, който искал да каже "Извинявам се, не бях прав". По думите му целият протест на майките бил изцяло политически експлоатиран и политически преекспониран.

По думите на Каракачанов една част от протестиращите били професионалисти - протестират по всеки повод и срещу всяко едно правителство, част от тях били познати още от 2013 г.

"Кой иска оставките в държавата? Зелените ли, защото ги стягал чепикът някъде другаде", запита Каракачанов. Той не приема като алтернатива на НФСБ,да дойде лидерът на "Воля" Веселин Марешки, "защото тропал на вратата и чакал да се намести на стола при удобна възможност". Той се закани, че с този човек няма да работи.

Марешки вижда Каракачанов плътно зад Симеонов

Марешки вижда Каракачанов плътно зад Симеонов

Категоричен е, че и двамата трябва да напуснат управлението