Лидерът на "Атака" Волен Сидеров не дойде на срещата на т.нар. малка коалиция. Това стана ясно, след като срещата бе обявена за 14.30 часа. Самият Сидеров поиска срещата на Коалиционния съвет вчера.

Разговорът трябваше да се проведе между лидерите на трите патриотични формации, които обединени влязоха както в парламента, така и в управлението на кабинета "Борисов-3" - ВМРО, НФСБ и "Атака", съответно Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров.

Каракачанов не иска да е повече синя каска

Каракачанов не иска да е повече синя каска

Ако някой иска да се кара, нека го прави...

На страницата си във фейсбук Волен Сидеров написа: 

"Не присъствам на Коалиционен съвет. НФСБ преди 6 дни свали политическо доверие от мен като председател на ПГ на ОП.
ВМРО не взе никаква позиция по този въпрос, а мълчанието е знак на съгласие с НФСБ. При това положение няма логика да бъда на тази среща
." 

Валери Симеонов няма нужда от подкрепящи митинги

Валери Симеонов няма нужда от подкрепящи митинги

Аз се чувствам достатъчно уверен и убеден в това, което казвам

Припомняме, срещата за днес бе насрочена с цел да се уточнят отношенията между тримата патриоти и техните формации, след като конфликтът между Валери Симеонов и Волен Сидеров ескалира и заплашва да разруши самата конфигурация на правителството, според признанието на самия премиер Борисов. 

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска последно оставката на Валери Симеонов във връзка с изказването му за протестиращите майки на деца с увреждания.
Сидеров иска оставката на вицепремиера още от лятото, когато обяви мерките за шума по Черноморските заведения като безсмислени, лобистки и в услуга на определени кръгове.

Преди десетина дни от "Атака" усилиха натиска за оставката на Валери Симеонов, след като партийната телевизия "Алфа" спря за кратко да излъчва и с лийд отпращаше зрителите да питат за това правителството. След възстановяване на излъчването надписите продължиха, като в тях Симеонов и председателят на ПГ на ГЕРБ се обвиняваха за налагане на Истанбулската конвенция, "джендърството" и прокарване на соросоидна пропаганда.

Борисов се извини на майките за езика на Симеонов

Борисов се извини на майките за езика на Симеонов

Не може на гърба на тези хора да се гради политика

От НФСБ реагираха този път с контраискане, като свалиха доверието и представителството на Волен Сидеров като лидер на групата на Обединените патриоти в парламента.
Това беше вторият път, когато депутатите от НФСБ се противопоставиха на председателя на парламентарната си група остро, след като в последния работен ден на Народното събрание преди лятната ваканция имаше дори и физическа разправа.