Военният министър Красимир Каракачанов коментира, че година и половина се е правил синя каска, опитвал се да балансира между настроенията в коалицията, но сега вече "губим много време".

Вместо да се занимаваме по темата с битовата и циганската престъпност, нелегална миграция и демографската криза, ние си губим времето и се занимаваме с глупости, възнегодува лидерът на ВМРО.

Повод за думите му е исканата оставка на вицепремиера Валери Симеонов, който преди седмица - на 16 октомври, в коментар за Закона за хората нарече майките на деца с увреждания "група кресливи жени".

Борисов се извини на майките за езика на Симеонов

Борисов се извини на майките за езика на Симеонов

Не може на гърба на тези хора да се гради политика

Дни след това оставката на Симеонов бе поискана от БСП, а премиерът Бойко Борисов се извини за думите на своя вицепремиер, а опозиционният лидер Корнелия Нинова заяви желание да си тръгне или Симеонов, или цялото правителство.

Валери Симеонов няма нужда от подкрепящи митинги

Валери Симеонов няма нужда от подкрепящи митинги

Аз се чувствам достатъчно уверен и убеден в това, което казвам

Каракачанов се закани, че няма "да го играе повече като синя каска". Припомняме, метафората за синята каска всъщност не е метафора, а идва от снимка на Каракачанов, разпространена от шефа на пресцентъра на МС Севдалина Арнаудова от поредния коалиционен съвет, на който управляващите оправяха отношенията си.

"Ако някой иска да се кара, нека го прави, но ако някой иска да работим - добре. Аз не съм влязъл в политиката да бъда съдия", отсече Каракачанов.

Каракачанов не отговори на въпрос дали има вариант за заместник на Валери Симеонов, ако той подаде оставката.

Дариткова за Симеонов: Всеки трябва да понесе своята отговорност

Дариткова за Симеонов: Всеки трябва да понесе своята отговорност

Председателят на здравната комисия в НС очаква предложения, а не критики за вота

Според военния министър обаче правителството не трябва да пада. Като гледам как всички ме сочат мен, какво мислите, че бих направил - да падне или да остане? Валери Симеонов бил казал, че аз трябва да отговоря, лидерът на БСП Корнелия Нинов била казала същото, коментира Каракачанов.

Сидеров иска Коалиционен съвет незабавно

Сидеров иска Коалиционен съвет незабавно

Бареков подстрекава за оставката на Симеонов

Относно исканията на майките на деца с увреждания, Каракачанов отбеляза, че правителството е направило много за майките, като от следващата година ще получат 150 милиона - Ако на него му дадат 150 милиона лева, щял да бъде много радостен.