Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов е изпратил покани до двамата си партньори Волен Сидеров и Валери Симеонов за коалиционен съвет на малката коалиция "Обединени патриоти".

Съветът на ОП е насрочен за утре, 23 октомври, от 14.30 часа, пише "24 часа", позовавайки се на БТА.

Протестът на майките продължава, блокираха "Дондуков"

Протестът на майките продължава, блокираха "Дондуков"

Протестираща майка: Ужасно, клето и тъжно би било, ако Валери Симеонов е незаменим

Каракачанов обяснил, че на коалиционния съвет ще каже на партньорите си каквото има да им казва, след което щял да го каже и на медиите.

Мястото на провеждане на съвета остава неясно, защото в противен случаи медиите нямало да оставят патриотите да работят.

На въпроса дали ще носи своята синя каса, Каракачанов отговорил, че тя вече е изиграла ролята си.

Нинова: Ако Борисов не поиска оставката на Симеонов, трябва да си ходят всички

Нинова: Ако Борисов не поиска оставката на Симеонов, трябва да си ходят всички

С изказването си Борисов припознал думите на Симеонов

Каракачанов беше в НДК, където тази вечер се провежда представянето на киноспектакъла "Бъди войник". Той посочи, че не е редно да коментира тези политически въпроси пред униформените военни.

Попитан дали ще снеме доверието си от Симеонов, както по-рано днес направиха от "Атака", той заяви, че никога не е коментирал неща пред медиите, преди да ги е коментирал директно с колегите си.

Борисов пита той ли да подава оставка

Борисов пита той ли да подава оставка

Ако Борисов поискал оставката на Симеонов, правителството падало

Междувременно протестът на майките на деца с увреждания и граждани продължава пред Министерски съвет.
Те блокраха временно бул. "Дондуков".

Припомняме, поводът за протеста на майките и гражданите е изказването на Симеонов, че протестиращите майки са "кресливи жени, които спекулират с уж болните си деца".
Изказването беше направено след заседание на Национален съвет за тристранно сътрудничество на 16 октомври, вторник, по повод Закона за След това премиерът Бойко Борисов се извини за думите на своя вицепремиер.

Симеонов се опита да обясни думите си в социалната мрежа Фейсбук. Също в мрежата Нинова каза на Борисов: "Стига с този театър".

По-рано днес майките на деца с увреждания излязоха на протест в няколко града в стараната с искане Симеонов мигновено да си подаде оставката.

Лидерът на "Атака" и председател на ПГ на патриотите пък поиска веднага да бъде свикан Коалиционен съвет ГЕРБ - ОП за оставката на Симеонов.

Валери Симеонов не вижда защо да подава оставка

Валери Симеонов не вижда защо да подава оставка

Човек не подава оставка за това, че казва истината. Боли - не боли, това е истината

Премиерът Борисов също коментира темата от Обединените арабски емирства, където е на посещение. Той каза, че ако поиска оставката на Симеонов, правителството ще падне и в държавата ще настъпи хаос.

Този коментар пък стана повод лидерът на БСП Корнелия Нинова да обвини Борисов, че припознава думите на Симеонов и избира властта, вместо да подкрепи майките, болните деца и тяхното нещастие.
Нинова каза, че ако Борисов не поиска оставката на Симеонов, то той самият и оглавяваното от него правителство трябва да подадат оставка.

Сидеров иска Коалиционен съвет незабавно

Сидеров иска Коалиционен съвет незабавно

Бареков подстрекава за оставката на Симеонов