"Атака е отроче на телевизия "Скат" и Валери Симеонов." Такава оценка направи зам.-председателят на НФСБ Валери Касабов в кулоарите на парламента.

Той не е чел политическия бюлетин "Атака" и не знае за критиката към Валери Симеонов.
Припомняме, на чело в. "Атака" се появи информация, която посочва: "Валери Симеонов, този "парцал" те изстреля от Бургас в парламента."

Валери Симеонов няма как да си говори със Сидеров

Валери Симеонов няма как да си говори със Сидеров

От "Атака" са против Симеонов да е съпредседател на Обединените патриоти

Касабов похвали бившият вицепремир и лидер на НФСБ като доста успешен политик, а останалите, по думите му, били "измислици", мислещи се за хора, които не са наясно "за какво става въпрос".

"Кравата все едно суче от телето", отговори Касабов на въпрос не смята ли че Валери Симеонов дължи политическата си кариера в момента на "Атака".

Той припомни, че през 2004 г. лидерът на "Атака" Волен Сидеров отишъл в телевизия "Скат" и на първата година започнал да прави партия. Касабов запита журналистите дали могат да направят партия без знанието, парите и помощта на телевизията. "Как става тази работа", недоумява той.

"Начинът, по който Валери Симеонов е наречен, е начинът, по който се е обрисувал досега". Такова обяснение даде атакистът Николай Александров. По думите му заглавието за Валери Симеонов е сложено от екипа на вестника, но все пак отчете, че не е приятно, когато някой е обиден.

По думите му смисълът на малката коалиция били идеи, принципи, идеология и цяла залегнала програма.

"Атака" контраатакуват на Валери Симеонов

"Атака" контраатакуват на Валери Симеонов

Възмутени са и от БНР

Александров заяви, че никой няма да обясни думите на бившия вицепремиер, но според него е много важно да се види "как се движим чисто политически".
"Ние сме политици и сме се събрали да коментираме кой какво ще направи - дай си ми дрешките, на ти си парцалките", категоричен бе той.

Той призова Валери Симеонов да излезе и да каже какви принципи защитава.

"Да коментирам "Атака", дотам ли паднахте? Толкова ли нямате днес новини."
Така Валери Симеонов се обърна към журналистите, които поискаха негов коментар по повод писаното във в. "Атака".

Симеонов отказа да коментира "малотиражката" на партия "Атака".

"Моля ви, не ме обиждайте", призова Симеонов.

Води се последователна, продължителна и безсмислена коалиционна война, предупреди Симеонов. Той заяви, че прекалено много въпроси му се задават и не може да ги разбере.

"Атака" пак е опозиция на Валери Симеонов

"Атака" пак е опозиция на Валери Симеонов

Павел Шопов се разграничи от декларацията на лидера на НФСБ

Напрежението и неяснотата в малката коалиция тлеят от месеци, като и в момента не е ясно кой е председателя на парламентарната им група, след като от НФСБ оттеглиха доверието си от лидера на "Атака" Волен Сидеров още през есента на миналата година. Валери Симеонов открито призна, че с лидера на "Атака" нямат комуникация.

Провали се и последния опит за коалиционен съвет, за който обаче нямаше официална информация, а по-късно Сидеров отрече да е бил поканен изобщо.

В конфликта Сидеров - Симеонов от лятото на 2018 г. лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов се включи като "синя каска", по собствените му думи.

След връщането на Валери Симеонов в парламента обаче се очакваше назряване на нов конфликт. При важното гласуване от депутатите за мандат на правителството за преговори с правителството на САЩ за закупуване на нови изтребителите за българските ВВС депутатите от ВМРО подкрепиха управляващите, а НФСБ и "Атака" гласуваха против.

В средата на януари обаче Валери Симеонов заяви, че няма как да си говори със Сидеров, тъй като двамата не се виждат на заседания на парламентарната група на ОП.
От "Атака" пък разпространиха прессъобщение, че заседанията се провалят не заради тях, а заради отсъствието на депутатите от НФСБ.

Не закъсня и отговора на НФСБ, които веднага опровергаха Волен Сидеров.

Патриотите тепърва ще изясняват разминаванията си

Патриотите тепърва ще изясняват разминаванията си

Валери Симеонов не е съгласен с квалификации за междуличностни боричкания