Лидерът на "Атака" Волен Сидеров призова да няма емоции, а прагматизъм в дебата за преговорите за F-16. Той похвали президентите Путин и Тръмп, които защитават интересите на държавите си. По думите му в Европа липсват лидери. 

"Да се приземим в България", настоя Волен Сидеров. Той изтъкна, че САЩ ползват безплатно у нас военните бази. Националистът иска кабинетът да преговаря с всички страни, които са ни отправили оферти за изтребители.

Купуваме сигурност, не просто бойни самолети, категоричен Карадайъ

Купуваме сигурност, не просто бойни самолети, категоричен Карадайъ

ДПС застава твърдо зад решението за F-16

Волен Сидеров внася и предложение да преговаряме и с Русия, която имала модерна военна техника. Той недоумява защо като при поражение бягаме от руснаците. Турция купува руска техника, по думите му.

Освен това Сидеров смята, че в преговорите с държавите трябва да участват и представители на българския парламент - по един от всяка група.

Марешки иска референдум за покупката на F-16

Марешки иска референдум за покупката на F-16

По думите му никой не го е грижа за интересите на народа

Ако изберем F-16, САЩ да ни ги дадат безвъзмездно, настоява Сидеров. 

"В България всички разбират от самолети", иронизира атакистът.

По-рано днес в началото на дискусията за F-16 депутатът от БСП Антон Кутев запита къде са премиерът и президентът по време на дебатите в пленарна зала.

След това от ДПС заявиха, че категорично подкрепят решението и ще гласува "За", като Мустафа Карадайъ подчерта, че купуваме сигурност, не просто бойни самолети.

От трибуната в Народното събрание бившият вицепремиер Валери Симеонов заяви, че дебатите са позорни и срамни и той е твърдо против преговорите за F-16.

Цветанов отчита смяна в поведението на летеца Румен Радев

Цветанов отчита смяна в поведението на летеца Румен Радев

Президентът твърдял колко важно е да се закупи F-16

Веселин Марешки подчерта, че неговата партия ще инициира рефендум за за закупуването на изтребители.

Румен Гечев от БСП беше категричен, че от партията му "няма да гласуват, за да си разпределят милиардите, а българската армия да умира".

Нинова провидя ново мнозинство от ГЕРБ-ДПС-ВМРО

Нинова провидя ново мнозинство от ГЕРБ-ДПС-ВМРО

Левицата не подкрепя решението за преговори за Ф-16

След това Цветанов отчете смяна в поведението на летеца Румен Радев, който твърдял, че е много важно да се закупи F-16.

По време на дебатите в НС соцлидерът Корнелия Нинова, заяви, че решението за изтребителите е било предрешено. По думите ѝ то ще се вземе от ГЕРБ, ДПС и ВМРО, в които тя провидя ново мнозинство.