"Изцяло е нарушена финансовата рамка", коментира депутатът Румен Гечев от БСП. Така е и с принципа на конкуренцията. Той критикува властта, че "това било процедура, а не било конкуренция".

"От БСП няма да гласуваме, за да си разпределяте милиардите, а българската армия да умира", коментира Гечев: "Я литне, я не литне и накрая на годината си разпределяте милиарди от излишъка като Дядо Мраз.

Сидеров предлага да преговаряме с Русия за военни самолети

Сидеров предлага да преговаряме с Русия за военни самолети

В преговорите трябвало да участват и представители на българския парламент

Според първоначалните изисквания срокът за доставка на бойните самолети е три години. Освен това самолетът трябва да е на въоръжение в страна от НАТО и ЕС.

В Държавен вестник са публикувани шегички ли, защо иначе се прави методика и конкурсът се сравнява с процедура, запита депутатът. 

Самолет със оборудване или самолет с оборудване от трета страна или самолет с оборудване и въоръжение от трета страна са трите варианта, предложени от българското правителство, попита Гечев.

Купуваме сигурност, не просто бойни самолети, категоричен Карадайъ

Купуваме сигурност, не просто бойни самолети, категоричен Карадайъ

ДПС застава твърдо зад решението за F-16

Депутатът не допуска, че цените на ракетите от САЩ ще превишават тези, които са продадени на други държави от ЕС като Унгария.

Това е точно нетния трансфер на ЕС към България. Гечев коментира цената и подчерта, че 2,5 млрд. лева от европейските данъкоплатци отиват в друга частна фирма в друг континент.

Марешки иска референдум за покупката на F-16

Марешки иска референдум за покупката на F-16

По думите му никой не го е грижа за интересите на народа

В началото на дискусията за F-16 депутатът от БСП Антон Кутев запита къде са премиерът и президентът по време на дебатите в пленарна зала.

След това от ДПС заявиха, че категорично подкрепят решението и ще гласува "За", като Мустафа Карадайъ подчерта, че купуваме сигурност, не просто бойни самолети.

От трибуната в Народното събрание бившият вицепремиер Валери Симеоновзаяви, че дебатите са позорни и срамни и той е твърдо против преговорите за F-16.

Цветанов отчита смяна в поведението на летеца Румен Радев

Цветанов отчита смяна в поведението на летеца Румен Радев

Президентът твърдял колко важно е да се закупи F-16

Веселин Марешки подчерта, че неговата партия ще иниицира рефендум за за закупуването на изтребители.

В изказването си пък Волен Сидеров настоя да преговаряме с Русия за военни самолети. 

След това Цветанов отчете смяна в поведението на летеца Румен Радев, който твърдял, че е много важно да се закупи F-16.