От "Атака" подвеждат медиите за заседанията на Парламентарната група на Обединени патриоти. Това твърдят в изявление от НФСБ. 

Заседанията на парламентарната група не са редовни, а се организират епизодично по решение на прeдседателя на групата Волен Сидеров. От партия "Атака" не е присъствал никой - за кратко е дошъл Десислав Чуколов с екип на телевизия "Алфа", като е напуснал стаята на групата ОП веднага след приключване на снимките.

НФСБ определя съобщението от ръководството на "Атака" като некоректно и подвеждащо медиите. За съжаление, проблемите в организацията и ръководството на парламентарната група видимо очакват своето решаване. 

Това се казва в декларацията, разпространена до медиите. 

Повод за него станаха твърдения на лидера на "Атака". Според тях, днешното заседание на групата е провалено от депутатите от НФСБ, които не са присъствали. 

В прессъобщението се посочва, че на заседанието "присъства ръководството на ПП "Атака", но нямаше нито един депутат от НФСБ, с което те провалиха кворума на заседанието"

Явно се опровергава твърдение на Валери Симеонов от миналата седмица, че няма как да си говори с Волен Сидеров, тъй като последният не присъства.

Миналата седмица се завъртя поредният сюжет около патриотите и стабилността на т.нар. малка коалиция във връзка с евентуално предложение Симеонов да стане съпредседател на групата на ОП в парламента, след като подаде оставка и се върна като народен представител.