"Атака" е против Валери Симеонов да е съпредседател на ПГ на Обединени патриоти. Това е новата сюжетна линия около патриотите.

В кулоарите на парламента Валери Симеонов не пожела да коментира въпроса. Сподели, че сам нямал да се предложи. Ако някой от групата го излъчи, е съгласен.

Говори се, че атакистите са против. Темата била поставена на последния коалиционен съвет на ОП, на който обаче лидерът на "Атака" не е присъствал.

В момента председател на групата е именно Волен Сидеров. Попитан говорил ли е с лидера на националистите, Симеонов само каза: "Как да говоря с него, като не идва?"

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров обаче не пожела да коментира пред медиите има ли напрежение между патриотите. Каза само, че някой заблуждавал медиите, че за трети път не ходи на коалиционните съвети.

Сидеров поиска оставката на Каракачанов

Сидеров поиска оставката на Каракачанов

Каракачанов реагира сдържано...

Припомняме, НФСБ оттегли доверието си от Волен Сидеров като председател на парламентарната група като отговор на искането на Сидеров Валери Симеонов да си подаде оставката.

Тогава Симеонов заяви, че атаките срещу него са били заради амбициите на Сидеров да стане водач на листата на ОП за евроизборите.

Припомняме, че напрежението в малката коалиция тлее от много дълго време, но проблемите се изостриха още повече преди няколко месеца след изказване на Валери Симеонов, който нарече майките на деца с увреждания "кресливи жени" с "уж болни деца".

Можем и без четвърти вицепремиер според Сидеров

Можем и без четвърти вицепремиер според Сидеров

Сидеров не знае дали щетите от Симеонов могат да се поправят

На 16 ноември Симеонов подаде оставка след поредица от протести срещу него.

Хората на Симеонов бяха ядосани от надписите, които вървяха по телевизията на "Атака" - Алфа. Според тях Сидеров вървял срещу Обединените патриоти и страната.

Конфликтите в малката коалиция достигнаха своя връхна точка през лятото когато освен размяна на реплики, се стигна и до физическа саморазправа. 

Повод за раздор беше предложението за увеличение на акциза върху бездимните цигари. Идеята беше на ГЕРБ, но от Обединени патриоти се обявиха против. По-късно депутатите гласуваха по-високия акциз.

Валери Симеонов подаде оставка

Валери Симеонов подаде оставка

За да не бъде воденичен камък на изключително успешното управление

В началото на туристическия сезон напрежението се повиши и между министър Николина Ангелкова и вицепремиера Валери Симеонов - както и миналата година покрай шумните заведения в "Слънчев бряг" основно. Законопроектът на Симеонов за шума обаче мина в пленарна зала.