От НФСБ-Бургас предложиха лидера на партията си Валери Симеонов да е водач на листата за предстоящите европейски избори, съобщи БНР.

Пет са причините да бъде номиниран именно той, обясни депутатът Християн Митев.

Каракачанов иска трите патриотични партии заедно на еврозиборите

Каракачанов иска трите патриотични партии заедно на еврозиборите

Коалицията зависи от здравия разум, а синята каска подарил на Борисов

Той изтъкна последователната политика за защита на националната сигурност и интересите на страната. Сред причините била и активната дейност за подпомагане на българския бизнес, както и водената политика в интерес на възрастните хора.

"Воля" и "Атака" заедно на евровота?

"Воля" и "Атака" заедно на евровота?

От "Воля" няма да се коалират с Николай Бареков

Новината бе съобщена на извънредна пресконференция в Грандхотел "Приморец" в Бургас. На брифинга не присъстваше Симеонов, но там бяха зам.-председателят на партията Валентин Касабов, областният лидер в Бургас Иван Кузманов и общинският съветник Ивайло Вагенщайн.

Общественици подкрепят Джамбазки за още един мандат в ЕП

Общественици подкрепят Джамбазки за още един мандат в ЕП

Искат да спрат заличаването на националните държави

Припомняме, още на 22 януари общественици издигнаха кандидатурата на зам.-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки за втори мандат в Европарламента.

Ден преди това - на 21 януари лидерът на "Атака" Волен Сидеров отрече да води листата на Патриотите за евроизборите. Това стана ясно от фейсбукстраницата на Волен Сидеров. Атакистите наричат "откровени лъжи" информацията, че са водени разговори за участие в евролистите.

"До момента разговори за предстоящите евроизбори не са водени в коалицията "Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО" и съответно въпросът за водаческото място на евролистата не е поставян", пише на социалния профил на Сидеров.

Седмици след това лидерът на "Воля" Веселин Марешки заяви, че може да се мисли за явяване с обща листа заедно с "Атака" на евровота.

По-рано днес, 10 февруари, вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че иска трите партии в коалицията - ВМРО, НФСБ и "Атака" да се явят заедно на евроизборите.