Нов връх в безпрецедентната анти-българска кампания се появи в македонските медиипо повод случая с „ОМО-Илинден", информира БНР. Гилотината на София над главата на македонците.

Това трябва да се схване и разбере като сурова реалност. На македонците в България никога не се е гледало с толкова голяма омраза, както сега и никога те не са били под толкова силен полицейски и медиен натиск. Това са само два елемента от безпрецедентно груба публикация е днешния „Утрински весник"под впечатляващото заглавие „Вампирясване на Живковизма в България". Използваният език не подлежи на коментари. Сам по себе си говори чий пропаганден архив е изваден, броени дни преди влизането на България в ЕС.

Медиите в Македония не подбират средствастраната ни да бъде компрометирана. Ако не на международно равнище, където засега не успяват, то поне пред македонската общественост. И докато броят на кандидатстващите за български паспорт македонски граждани надхвърли 30 000 в скопския печат пише за полицейско преброяване на македонците в България.