Парите за образование и икономическо развитие през следващия програмен период на европейско финансиране ще бъдат увеличени. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев в Добрич, цитиран от БНР.

Според него българските общини трябва да започнат да работят съвместно, а не всяка за себе си, като основните инвестиции трябва да са насочени към иновациите.

Образованието, иновациите и икономическото развитие са основният приоритет на България, подчерта Дончев и допълни, че вече се подготвят промени и създаването на специална държавна структура за иновации.

"Мислим да реорганизираме нещата, да преместим едни дирекции от Министерството на икономиката или от Министерството на образованието, да направим специална държавна структура, която ще отговаря за иновациите. И, ако се правят инвестиции в иновационна инфраструктура, паркове, инкубатори, те са минимум на ниво област. Огромният проблем е, че българските общини не са научени да работят помежду си", обясни Дончев. 

Томислав Дончев добави, че през следващите години ще се инвестира в инфраструктура на Северна България, за да се компенсира изоставането ѝ.