Уволниха заместник-кмет в Бяла Слатина по нареждане на премиера Бойко Борисов. Тихомир Трифонов е отговарял за "Устройство на територията, бедствия и аварии", съобщи BulNews.bg.

Причината за уволнението е писмото от кмета на Бяла Слатина Иво Цветков, с което той подкрепа на арестувания кмет на село Галиче Ценко Чоков.

Според монтанския сайт, министър-председателят е позвънил на белослатинския кмет Иво Цветков, който заявил, че не е подписвал никакво писмо в подкрепа на Чоков.

Писмото в подкрепа на скандално известния галичевски кмет било изпратено от заместник кмета Трифонов, при това без да се спази субординацията и кметът Цветков да бъде предупреден, твърдят от местното издание.

Според Цветков, неговият 60-годишен заместник бил фалшифицирал подписа на своя началник и запазил в тайна изпращането на документа до съда.

След като разбрал какви ги вършат в Бяла Слатина, Борисов наредил до час да бъде уволнен Тихомир Трифонов. Още вчера Иво Цветков е написал опровержение до Специализирания съд, в което иска арестуваният кмет на Галиче да бъде наказан с цялата строгост на закона.

От община Бяла Слатина отричат да има уволнен заместник кмет, но потвърждават, че Тихомир Трифонов не е на работа и не знаят причината за неговото отсъствие.