На БСП трябва един трезв анализ, в който да се изтъкнат положителните страни, но и да си кажем къде не успяхме. Това заяви лидерът на БСП-София Калоян Паргов преди началото на пленума на партията на "Позитано" 20.

Той посочи, че по време на днешния пленум социалистите всичко трябва да си кажат, защото имат само три месеца до местния вот.

По отношение на партийната субсидия от 1 лев, която се предлага от ГЕРБ, Паргов отбеляза, че днес ще бъде обект на обсъждане. По думите му обаче крайното залитане в такъв популизъм е по-скоро опасно за политическата система, защото ако сега държавата се грижи за тази система, означава дали ще бъде един лев или нула лева, трябва да я хвърлим в частно-правни ръце.

БСП и ДПС не подкрепиха намаляването на партийната субсидия

БСП и ДПС не подкрепиха намаляването на партийната субсидия

Проектозаконът бе подкрепен в комисия от 10 гласа на депутати на ГЕРБ и ОП

"Има най-различни идеи, които да се предлагат, но при едни избори всички участия трябва да бъдат гарантирани при равен старт", посочи Паргов.

На въпрос как тръгват на конгреса следващата седмица, социалистът заяви, че трябва да се види как ще се приключи днес, за да се тръгне към конгреса, но както е казал Ленин: "Преди да се обединим, трябва да се разделим".

Паргов гледа към местните избори, защото те са основата за бъдеща национална власт, защото ако не се постигне съществен резултат на тях, не може да мечаем за национална власт. Според него конгресът ще бъде интересен.

Намаляват партийната субсидия, но само за тази година

Намаляват партийната субсидия, но само за тази година

Така предложената промяна в Закона за държавния бюджет не урежда трайно въпроса

От своя страна социалистът Явор Куюмджиев посочи, че обсъждането за смяната на лидера на БСП го нямало в точката за дневния ред на пленума. В официалния дневен ред на племума нямало правила за избора на нов лидер на партията. Какво обаче щяло да стане по време на пленума, тепърва щяло да става интересно.

Запитан как ще коментира партийната субсидия, предложена от ГЕРБ, Куюмджиев посочи, че това е популизъм, който не работи.

Костадин Паскалев посочи, че оставката на Нинова била излишна преди местните избори, защото това означавало, все едно "да си изгониш Цветанов от партията, без да имаш асаньори". Според него на този проблем, който бил създаден от председателя на партията, сега трябвало да се намери решение. По думите на Паскалев едното решение е да се приемат правила за прекия избор, или да се измени устава и да се допусне възможността за избор от конгреса.

Корнелия Нинова хвърли оставка

Корнелия Нинова хвърли оставка

БСП загубила балъшки сготвени избори - атакуваха опонентите на Нинова