Четири областни организации на ДПС не са номинирали кандидати за председател на партията, тъй като делегатите им са се обединили зад общото становище, че Ахмед Доган е и остава лидер на ДПС.

Това става ясно след проведените областни конференции във Видин, Велико Търново, Перник и Монтана.

Въпросът с оперативното управление на ДПС ще бъде решен на предстоящата Национална конференция на ДПС, която ще се проведе на 24 април, съобщават от пресцентъра на ДПС.

Почетният председател на партията олицетворява единството на ДПС, гласят становищата на областните конференции, проведени във Велико Търново и Видин.

Делегатите на националната конференция получиха мандат да участват активно в работата на висшия партиен форум, на който да се затвърди ролята и мястото на Движението за права и свободи, като водещата либерална, национално отговорна партия на страната, единна зад лидера си Ахмед Доган.

Досегашните областни председатели на ДПС във Велико Търново – Гюнай Далаоолу, Монтана Емил Тодоров и Боряна Методиева в Перник са запазили партийната си позиция. Във Видин за областен председател е бил избран Петър Тодоров.

Припомняме, в момента ДПС временно се ръговоди от триумвират в лицето на Мустафа Карадайъ, Четин Казак и Рушен Риза.