Премиерът Кирил Петков, финансовият министър Асен Василев и министърът на енергетиката Александър Николов не се явиха на заседанието на временната комисия за GEMCORP.

Премиерът и министър Николов са в чужбина и не могат да присъстват. За ангажиментите на финансист номер едно няма данни, стана ясно.

Председателят Емил Георгиев иска друго заседание като предварително се провери кога виканите лица могат да се появят.

Десислава Трифонова от ГЕРБ се ядоса, че Емил Георгиев няма контакт с Асен Василев. Тя поясни, че има въпроси към министъра на финансите. Искаме да знаем истината, подчерта Трифонова. Георгиев настоя за правила в комисията. "Прикривам ли някого", попита той.

Венко Сабрутев от ПП обвини Трифонова в тролене. Той обясни, че премиерът в оставка (Кирил Петков) и министърът на енергетиката (Александър Николов) са ангажирани с доставките на газ. Представителите на ДПС се разсмяха, което ядоса управляващите. Нещо като е смешно е смешно, обясни Петър Чобанов от ДПС.

Теменужка Петкова заподозря в отсъствието на представителите на властта опит за прикриване на истината за меморандума. За нея те се крият. Това не е фирма, това е държава, държава така не се управлява, предупреди депутатът от ГЕРБ.

За Петър Чобанов днешното изслушване се обезсмислило. Той не вярва, че Петков, Николов и Василев ще се явят в комисията. 

Десислава Атанасова дойде на заседанието да помогне на Емил Георгиев като му обясни, че в пленарна зала тече заседание и не може да се проведе комисията. Не ви слушам, каза й Георгиев. Имате сбъркани възприятия, каза му Атанасова.

Следващото заседание ще се проведе следващия вторник, когато ще бъде направен втори опит за изслушване на Кирил Петков, Асен Василев и Александър Николов.