Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев е говорил с Министерство на финансите за новия бюджет за догодина и от тяхна страна срещнал съдействие и съгласие в почти всички измерения на спорта.

Това, което се вижда е, че досега не са били ясни критериите, по които са отпускани средствата за спорта. По новата програма Министерство на спорта е заложило методика на оценка, която ще направи така, че да не се строят стадиони, където няма отбори, а местата, по които се отпускат средства да бъдат за населени места, в които има крещяща нужда от нови спортни съоръжения, обясни Илиев по време на участието в ресорната парламентарна комисия.

Той отговори на въпрос на парламентарната група на БСП за България - доволни ли са в Министерство на спорта от Бюджет 2024 и имали ли са среща с финансовия министър Асен Василев.

Димитър Илиев посочи, че България е в политическа криза и не знае как депутатите могат да очакват в състояние на толкова много кризи, държавата да стъпи на крака, за да може да строи нови съоръжения. За да има такова нещо, трябва да има стабилно правителство, което да работи с ясни срокове и перспективи. Знаете срокът на нашето правителство кога свършва, обърна се Илиев към депутатите за живота на правителството, който по програма е 18 месеца.

По думите му, когато става дума за бюджет, би било добре сумите да са по-големи. Заделени са средства на спортните училища, собственост на Министерство на младежта и спорта. Задоволени са и очакванията на българските федерации за предстоящите олимпиади. Винаги може повече, но сме доволни от бюджета, който имаме за 2024 г., каза Димитър Илиев.

Бюджет 2024 - под 3% дефицит, ръст на заплатите и 3% инфлация

Бюджет 2024 - под 3% дефицит, ръст на заплатите и 3% инфлация

Асен Василев около 22 декември да имаме изцяло приет бюджет за следващата година