Не всички партии в Народното събрание (НС) не се сетиха да почетат рождението на националния ни герой Левски.

Георги Кръстев от ГЕРБ подчерта, че животът на Апостола е огледало. Вземаме ли пример от заветите на Левски, попита депутатът. Личната жертва в името на по-висша цел стои над личните интереси, заяви Кръстев. Заветите му днес били по-важни във времената на разделение, по мнението му. Дяконът ни показа, че лидерството е в способността да служиш на общите интереси, заяви Кръстев. Промените към по-добро изискват неотклонна вяра, заяви герберът. Достоен ли съм, този въпрос всеки днес трябвало да си зададе.

Стоян Таслаков от Възраждане отчете успеха на партията в ЕП. Възраждане създали собствена група. Останалите се присъединявали, по думите му. Той се впусна в анализ на политиката на санитарния кордон в ЕС. Таслаков каза, че групата на Възраждане в ЕП и на Орбан не получили заместник-председателско място. Затова и той критикува урсулоподобните чиновници и прогнозира, че ЕС ще завърши като Третия райх.

Възраждане и АзГ създадоха  втора крайнодясна група в ЕП

Възраждане и АзГ създадоха втора крайнодясна група в ЕП

ПП "Възраждане" твърдят че били инициатори на създаването й

Веска Ненчева от БСП почете от името на левите 187 години от рождението на Апостола. Жертвата на Апостола трудно може да намери световен аналог, по мнението й. Тя припомни и възрожденския дух в Карловско по времето на Левски. Качествата му са признати и от тогавашната османска власт. Ненчева попита дали днес депутатите правилата всичко , за да осъществят демократската република, за която се е борил Апостола. Да си повярваме, призова тя. Да се опитаме да си казваме кривиците, настоя още Ненчева. Левски не принадлежи само на миналото и на историята, убедена е червената депутатка. Социалистката настоя днес да остане на заден план партийното и личното его.

България свежда глава пред Апостола на свободата

България свежда глава пред Апостола на свободата

Обесването на Васил Левски