"Коалицията АБВ - Движение 21" влиза в парламентарната битка със самочувствието, че предлага на избирателите пълни листи във всички избирателни региони и то изпълнени с имена на професионалисти.

"Смятам, че дори и враговете ни броят. Смятат, че сме сериозни хора и хора с възможности", заяви пред News.bg единият от лидерите - Татяна Дончева.

По думите й в един парламент, в който цари хаос и неразбория и всякакви дилетанти бродят, все пак са нужни и малко познания. Това е законодателна дейност, която има много сериозни отражения, а опитът в политиката има значение, допълва Татяна Дончева.

"Знам, че голяма част от вашите зрители ще кажат, махай ги тези стари муцуни, омръзна ли са ни, ако са можели да направят нещо, са щели да направят. Това е занаят, в който опитът има огромно значение. Не случайно хората като отидат на лекар не ходят при най-младия и най-симпатичния, а ходят при този, за който са чували, че е лекувал хора", посочва още тя.

По думите на Дончева коалицията "АБВ - Движение 21" не се намират в позицията да връщат доверие, защото така и не са го губили.

"По-скоро може да се говори за завоюване на ново доверие", посочва Дончева.

Повече за амбициите и самочувствието на "АБВ - Движение 21" - в интервюто на Десислава Антова с Татяна Дончева.