Политиците неглижират социалната сфера, защото за разлика от други сектори, където има „златни кокошки", през нея се разпределят най-малко ресурси, от които могат да се реализират отклонения. Това заяви в интервю за БНР президентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов.

„Каквито и мускули да надуват, нито една партия няма дълга резервна скамейка за социалния мач”, коментира той по повод първоначалните информации, че Томислав Дончев може да е новият социален министър.

Манолов определи като добро решение номинацията на Зорница Русинова. Според него станало по-добре, че тя е номинирана, а не Томислав Дончев, тъй като той имал прекалено много други сериозни ангажименти.

„Ако изведнъж и това му се сложи на врата, рискът нищо да не се получи е доста сериозен”, отбеляза синдикалистът.

Той е спокоен относно избора на Русинова, тъй като познавал добре работата й. Единственото нещо, което го притеснява е, че експертизата й е профилирана и щяла да има нужда от помощ в определени сектори.

Относно въпроса с втория пенсионен стълб и проблемите около втората пенсия, Димитър Манолов коментира, че повечето хора ползват думата национализация, без да я познават. Няма такова нещо, това са уникални глупости, категоричен е той.

Лидерът на КТ „Подкрепа” призна, че има проблем, който е наслоен за 15-16-17 години. Сегашната система работела единствено в интерес на тези, които управляват парите, а не на тези, които ги дават.

Димитър Манолов смята, че приватизацията на железницата е ритуално самоубийство на всяка една държава. Той подчерта, че железницата е кръвоносната система на всяка държава. Според синдикалиста щом има пари за оздравяване на банки, трябвало да има и за железниците.