Премиерът Бойко Борисов посети завод за хидравлика в Кърджали.

Той изтъкна, че заводът е подкрепен от управляващите с 5 млн. лева.

Затова нито един работник не е освободен, даже веднага могат да назначат още 150 души, заяви министър-председателят, допълвайки, че това е направено с антикризисните мерки, за които вече са дадени няколко милиарда.

По негови думи средствата са влезли в подобни компании, запазвайки работните места и конкурентоспособността.

Фирмата се е възползвала от подкрепата на правителството чрез мярката 60/40 в периода април-декември 2020 г. и по този начин са били запазени близо 200 работни места. Тъй като компанията е възстановила оборотите си, вече не използва антикризисната помощ.

Правителството отпуска близо 400 млн. лева в помощ на бизнеса

Правителството отпуска близо 400 млн. лева в помощ на бизнеса

Същевременно на разположение на бизнеса са над 210 млн. лв. кредити

Заводът в Кърджали произвежда цилиндри за големите компании в света за селскостопанската и пътностроителната техника.

Драго ми е, че има такива млади хора на такива високи длъжности, които си изкарват заплатите, работят, а и на хората дават заплати, отбеляза Борисов пред ръководството на завода.

От своя страна председателят на Народното събрание и народен представител от Кърджали Цвета Караянчева заяви, че в областта по мярката 60/40 са ползвани над 13 милиона лева и са запазени над 6000 работни места.

По думи на премиера с ускоряването на темпа на ваксинацията ще се намалят последиците от пандемията и предприятията ще започнат на функционират в нормалния си ритъм.