Председателят на парламентарната енергийна комисия Валентин Николов напуска парламента, съобщи "Нова телевизия".

Той ще участва в конкурса за ново ръководство на Българския енергиен холдинг. По тази причина депутатът от ГЕРБ е подал заявление за напускане на 44-ото Народно събрание.

Това съобщи самият той във "Фейсбук".

"Днес подадох своето заявление за напускане на 44-то Народно събрание. Не, мотивите ми не са, за да се присъединя към друг политически проект или политическо лице. Смея да твърдя, че бях активен народен представител. Имам внесени 14 Законопроекта, 9 проекта за решение, 6 питания, 23 изменения между първо и второ четене. В голямата си част от тях бях водещ в политиките на Енергетиката. Водих активен диалог с работодателски организации, НПО, синдикати, заинтересовани лица. Успях да балансирам всички интереси при тези инициативи. Проведохме успешно няколко вълни на либерализация, стабилизирахме сектора, насърчихме инвестициите във ВЕИ, формулирахме определение на "зелен водород".

Сега след извървения от мен път: Председател съвета директори на БЕХ, НЕК, АЕЦ, АЕЦ Козлодуй-нови мощности, изпълнителен директор на АЕЦ Козлодуй, заместник министър в МИЕТ, зам. председател и председател на комисията по енергетика, реших да подам документи за член на съвета на директорите на БЕХ. Мисля да споделя опита си и контактите изградени през годините, но първо трябва да премина през конкуренцията при конкурса. За всичките години няма човек, към когото да имам негативни чувства.", написа Николов.