"Знаем, че това, което правим със Законопроекта за казината до голяма степен е самоубийство за нашата партия НФСБ, защото идват избори. Срещу предложенията ни ще бъдат впрегнати огромни финансови ресурси. Но някой трябва да го направи. Трябва да се започне тази тежка, неравностойна битка и с хазартната, и с наркотичната зависимост, която трови българите".

Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов в предаването "Още от деня" на БНТ тази вечер.

Българската гейминг асоциация срещу проекта за хазарта на Валери Симеонов

Българската гейминг асоциация срещу проекта за хазарта на Валери Симеонов

И бюджетът, и спортът ще бъдат засегнати, предупреждават от асициацията

Той подчерта, че борбата срещу хазартната зависимост продължава. "Първата битка и моя кауза - срещу масовата зараза по търкането на талончета, вече е спечелена. "Огромна част от българите и медиите казваха, че това няма как да се спре. Е - спря се", каза Валери Симеонов.

Сега предстои да се ограничи броя на казината и игралните зали. "Нашата цел е тази дейност да се насочи към чужденците, към туристите - не към българите. Да има игрални зали в курортите и по границата - а не на 50 метра от училище, между жилищните блокове, масово в населените места. Защото една голяма част от възрастните хора или младежите, които търкаха талончета - се насочват към игралните зали.

Пуснаха под парична гаранция един от обвинените от Комисията по хазарта

Пуснаха под парична гаранция един от обвинените от Комисията по хазарта

Тодор Марков излиза на свобода срещу 15 000 лв.

Знаете, това е пандемия, подобно на коронавируса. Има случаи на самоубийства, ипотекиране на жилището, загуба на всичко. На това трябва да се сложи край", категоричен бе Валери Симеонов.

"От Асоциацията на игралната индустрия намекват за лобизъм. Досега никой не е могъл да ме упрекне в това. Те казват: Затваряте 637 игрални зали и ги давате на курортите. Не. Дейността ще се насочи към КПП-тата, между 20 и 30 на брой, към чужденците - не към българите", каза лидерът на НФСБ.

Той определи като същата тежка, но необходима битка и борбата срещу разбиването на картела при мобилните оператори, който е в ущърб на българските граждани. Същото е и с монопола при горивата.

"Валентин Златев трябва да е следващият след Божков, защото практически е наложил един монопол, превърнал се е със своята асоциация в единствения партньор на управляващите.

Опиянени калинки или крадци са членовете на Комисията по хазарта, пита Гечев

Опиянени калинки или крадци са членовете на Комисията по хазарта, пита Гечев

2015 – 2019 г. са извършени 3137 проверки, 8 акта на фирмите на Васил Божков

Преди 2.5 години опитаха да разчистят пазара от дребните търговци на горива, без да се интересуват, че почти две трети от страната щеше да остане без възможност за зареждане с горива. Хората от малките селища трябваше да пътуват до областните градове, за да зареждат", посочи Валери Симеонов. Затова тогава той като вицепремиер той е слязъл при протестиращите малки търговци на горива и ги е подкрепил, независимо, че тогава е бил представител на изпълнителната власт, внесла законопроекта срещу малките.

Васил Божков не се държи като човек, който е несправедливо обвинен и трябва да се защитава, коментира лидерът на НФСБ и подчерта, че досега хазартният бос не е казал нищо по нито едно от предявените му 18 обвинения. "Вместо това пуска на парчета пощенски гълъбчета по медиите и обяснява кой му е ходил в офиса. А основният въпрос е виновен ли е Божков?", каза Валери Симеонов.