"Не улучихме нито на президент, нито на опозиция. Опозицията присъства в парламента не само да критикува всяка дреболия и решение и да пречи на работата на парламента, но тя не е предложила нито едно смислено предложение. Като не приемаш това, което управляващите предлагат и гласуват, какво е тяхното предложение. Няма такова".

Това заяви лидерът на НФСБ и зам.-председател на парламента Валери Симеонов пред БНТ.

"Същото е и при президента - един невзрачен човек, попаднал случайно от държавна служба, в която са му давали команди всеки ден, изпълнявал чужди команди и изведнъж прескочил в президентството - естествено, че не е подготвен, но поне да не взима отношение", подчерта Симеонов.

По отношение на въпроса с водната криза, той отбеляза, че такава ще има, ако не се извършат спешни мероприятия свързани с подаването на вода от други язовири към Бургас и Варна.

"Това, което каза Емил Димитров, беше спонтанен вик на неразбиране на човек, който иска да си върши работата, но не получава съдействие от никъде", обясни Симеонов, като уточни, че обема вода в яз. "Камчия" няма да се изкара повече от 3-4 месеца.

Припомняме, че екоминистърът заяви в Народноро събрание, че Бургас се приближава към водна криза. Малко по-късно обаче на среща с премиера Ревизоро го увери, че водна криза няма да се стигне.

Във връзка със старта на системата за издаване на електронни направления за PCR тестове, лидерът НФСБ изтъкна, че в една тежка система като здравеопазването трудно се правят реорганизации, но призова да не се вторачваме в негативното, а да оценим, че се въвежда нещо ново и полезно за хората, което ще съкрати ходенето по мъките.

Според него България няма да е първата, която ще получи ваксини. "Те ще се насочат към по-големите държави. И аз нас ще има ваксини, но не очаквам от начало да покрият нуждите. Не е ясно каква част от хората ще пожелаят да си поставят ваксините. Аз също не бих избързал - те все още са в период на току що завършено изпитване, обясни той.