Срещата ЕС - Турция във Варна е много добро постижение за българската външна политика и като цяло за страната ни. Това каза пред журналисти вицепремиерът по икономическата и демографска политика Валери Симеонов в отговор на въпрос за изводите от срещата ЕС-Турция във Варна.

По думите на Валери Симеонов предстои той да се запознае с детайлите около срещата. "Там имаше разговори, свързани с енергетиката, за които нямам информация, трябва да събера такава и тогава ще мога да кажа", заяви вицепремиерът.

Турция очаква 3 млрд. евро от ЕС за бежанците

Турция очаква 3 млрд. евро от ЕС за бежанците

Във Варна се събраха Доналд Туск, Жан-Клод Юнкер и Реджеп Тайип Ердоган

"Този форум беше едно много добро постижение за българската външна политика и като цяло за България като член на ЕС, като един посредник между Турция и ЕС. Това е повече от очевидно, никой не може да пренебрегне или омаловажи резултатите. Използвам случая, за да поздравя премиера за постижението, което успя да постигне", заяви вицепремиерът Симеонов.

Валери Симеонов отклони въпросите, свързани с привикването на посланика ни в Русия Бойко Коцев в България от страна на премиера Бойко Борисов с думите, че подобни действия не са в неговия ресор.

Вицепремиерът Симеонов беше на откриването на българо-корейски бизнес форум в столичен хотел.