Организацията на изборите върви по план. Това заяви пред журналисти служебният министър на външните работи Ради Найденов.

Попитан дали ще има опашки от чакащи гласоподаватели в чужбина, Найденов се пошегува, че му липсва кристалното кълбо, за да може да каже.

"Има моменти, когато се струпват повече хора, докато се попълват на ръка данните на гласоподавателите в чужбина, ще има опашки", коментира първият ни дипломат.

Според него изборният процес ще се улесни, ако използваме практиката на други държави, от типа на предварителни списъци с данните на хората, които искат да гласуват. "Това може да бъде направено, разбира се, възниква въпросът за защитеност на информацията, която се разменя предварително. МВнР прави това, което е предвидено по закон - съобразява се с решенията на ЦИК", коментира служебният външен министър.

Ради Найденов призна, че е привърженик на дигиталното организиране на изборите. Въпрос на време е и у нас то да стане факт, но трябва да се гарантира защитата на информацията.