Министерството на външните работи изразява изключително безпокойство от вчерашните експлозии на полска територия, довели до две жертви. Това се посочва в позиция на МВнР, публикувана на сайта на институцията.

Външното ни министерство е в близък контакт и консултации със съюзниците в НАТО и партньорите от ЕС, като следи отблизо ситуацията.

От МВнР заявяват пълна солидарност с Полша и полския народ и изразяват съболезнования към семействата на жертвите на снощните взривове в полското село Пшеводов край границата на страната с Украйна.

Министерството очаква изясняването на всички факти и обстоятелства около инцидента на полска територия.

ГЕРБ, ДПС и Янев зоват за сдържаност по отношение на падналата в Полша ракета

ГЕРБ, ДПС и Янев зоват за сдържаност по отношение на падналата в Полша ракета

Докато официално да се установят фактите

"Осъждаме остро варварските ракетни атаки, извършени вчера от Русия срещу украински градове и цивилна инфраструктура. Русия трябва незабавно да прекрати военната си агресия срещу Украйна. Изразяваме нашите съболезнования към украинския народ", се подчертава в позицията.

От МВнР допълват, че в настоящия момент от ключова важност е запазването на единството на съюзниците и партньорите в НАТО и в ЕС и твърдата подкрепа за Украйна и украинския народ "пред лицето на продължаващата руска агресия".

Гълъб Донев не иска дрънчене на думи за войната сякаш е видеоигра

Гълъб Донев не иска дрънчене на думи за войната сякаш е видеоигра

Войната на Русия срещу Украйна не е симулация на военна ситуация, посочи Донев