Кандидатът на "БСП за България" Ваня Григорова, председателят на БСП-София Иван Таков и председателят на Коалиционния съвет на "Левицата!" Костадин Паскалев няма да влизат в задкулисни договорки, сглобки и некоалиции за балотажа на местните избори идната седмица.

На брифинга пред журналисти след първите резултати от екзитпола на социологическите проучвания след местните избори, се направи опит и за сексистка смешка срамно ли е жена да бие мъж. Според Костадин Паскалев - да, но Ваня Григорова заяви, че е готова за това да бие кандидата за кмет на София на ПП/ДБ Васил Терзиев на балотажа.

Вече имаме първа победата независимо какви ще бъдат официалните резултати в утрешния ден, категорична бе Григорова.

"Столична община се е превърнала в агенция за недвижми имоти, в рентиер и търгаш. Ако отида на балотаж, София ще върне функциите си на стопанин. Ние сме единствената алтернатива. Изправете се софиянци и те ще паднат", отсече Григорова.

Иначе тя благодари на гражданите и коалиционните си партньори за кампанията и подкрепата на местните избори. Григорова усещала подкрепата на гражданите и увеличаващата се енергия. Направихме първата стъпка - поставиха се проблемите на хората и на малкия човек. Накарахме хората да повярват, че една друга София е различна, а моментът, в който повярвахме, сме свършили по-голяма част от работата. Една друга София е възможна и ще е различна, подчерта Григорова.

Тя уточни, че ще търси подкрепа от всички партии, коалиции и неправителствени организации, които припознават нейните каузи и смятат, че малкият човек не е малък. Бюджетът на Столична община трябва да обслужва интересите на обществото, каза Григорова. Тя ще продължи срещите си с хората по-места.

Ние сме формацията, коалицията, която направи най-много срещи на терен - както среща с асоциация и сдруженията, но и среща с гражданите в крайните квартали, открои Ваня Григорова.

Председателят на БСП - София Иван Таков благодари на всички софиянци, които упражниха правото си на глас. Въпреки саботажа за правото на глас, софиянци излязоха и гласуваха днес, каза Таков, който благодари за подкрепата и битката да разглобят сглобката. Кампанията за БСП бе успешна и гласът на хората бе чут, посланията стигнаха до хората, доволен е Таков, който благодари на всички кандидати на социалистите за общински съветници и за кметове, изправили се срещу сглобката.

Председателят на Коалиционния съвет на "Левицата!" Костадин Паскалев заяви, че се надява, че Ваня Григорова ще стигне до балотаж на местните избори следващата седмица и ще победи Васил Терзиев.

Според екзитпола на "Тренд" към 20.00 часа Васил Терзиев от ПП-ДБ, Спаси София, е начело с 38,8% подкрепа. Ваня Григорова от БСП заема втора място с 19,3%, задминавайки Антон Хекимян - 18.9%.

Васил Терзиев продължава битката да е кмет на всички софиянци

Васил Терзиев продължава битката да е кмет на всички софиянци

Той благодари на всички софиянци, които са гласували за него на местните избори