Ваня Григорова изрази съмнение в резултатите от изборите, които се проведоха вчера. С уговорка "ако резултатите са реални" започна пресконференцията на останалата втора, но само на 5000 гласа отстояние Григорова.

Срещу нас беше впрегнат целият властови, финансов и технически ресурс, обяви тя.

Въпреки това Ваня Григорова отчете, че коалицията води в резултите на 13 от 24 района, изброи ги и подчерта Григорова, че това са големи жилищни райони. Не стана ясно дали Ваня Григорова е доволна, че е предпочетена в "спалните на София".

Това е между 3000 и 5000 гласа, но Ваня Григорова се закани, че първа ще поздрави Васил Терзиев, ако съдът се произнесе, че вотът е честен. 

Ние дадохме надежда на много хора, че София може да бъде различна, подчерта втората по резултат. Надеждата остава жива, а свободата е на една ръка разстояние, изтъкна Григорова.

Младите и висшистите предпочетоха Васил Терзиев, пенсионерите - Ваня Григорова

Младите и висшистите предпочетоха Васил Терзиев, пенсионерите - Ваня Григорова

Над 20 000 гласа за Ваня Григорова на балотажа идват от партия "Възраждане"

Ваня Григорова даде заявка да покаже доказателства и свидетелства за манипулиране на вота. Виновните за манипулирането на вота трябва да понесат политическа отговорност, според Григорова.

Те са хората на дюкяните, те са търгашите, коментира тя опонентите си.

Още утре или вдругиден се внасят доказателствата за нарушенията на изборния процес.

Аз не съм член на БСП и няма как да бъда избрана за лидер на БСП, успокои тя спекулациите , че ще детронира Корнелия Нинова. На дневен ред е София, а за нея приоритет остава изпълнението на програмата, с която тръгна към местната власт.

Тя остава общински съветник в СОС.

Няма ляво без нас и лявото има нужда от обединение, заяви Григорова, която подчерта, че в София тя е лицето, олицетворяващо обединението на лявото, но това е станало с подкрепата на Иван Таков. А резултатът от обединението бил повече от удостоверяващ.

Няма да позволим изборите да бъдат откраднати, бе заявката на председателя на БСП София Иван Таков. За нас изборите не са приключили, посочи той. Червените правят проверка на секциите и протоколите. Имаме достатъчно основания да оспорим крайния резултат, потвърди тезата на щаба на Григорова Таков.

Бившият заместник-министър на електронното управление Благовест Кирилов се съмнява в хеш кода на машините. Получаваме информация за грешки в протоколите, обясни още той. Кирилов направи нагледна демонстрация как се фалшифицира протокол. Не е спорът хартия или машина, важно е кои брои, изтъкна той.

А пресконференцията й приключи с пожеланието да не се спъваме във физически или виртуални чували.

Костадин Паскалев: Има юридически основания за обжалване на резултата от вота в София

Костадин Паскалев: Има юридически основания за обжалване на резултата от вота в София

Резултатът на Ваня Григорова е комбинация от протестен вот и мажоритарен избор, смята той