Въпреки проблемите през изборния ден, въпреки омаскаряването оставаме с надежда, смятаме, че тя е жива и свободата е на една ръка разстояние. Утрото е по-мъдро от вечерта. Tова заяви кандидатът за кмет на БСП за София Ваня Григорова на брифинг пред журналисти след предварителните екзит полове на местните избори, от които става ясно кандидатът на ПП-ДБ Васил Терзиев печели София.

Григорова бе посрещната от симпатизантите си с бурни аплодисменти и получи букет цветя и една червена роза. Тя благодари на избирателите и на коалицията, издигнала я за кандидат за кмет на София. Вдъхнахме надежда и предложихме път към свобода и гласовете за нас са подадени с надежда, а не с отвращение, коментира тя и ще чака официалните резултати на ЦИК.

Председателят на БСП - София Иван Таков благодари отново на избирателите за оказаната подкрепа на балотажа. Таков е доволен от Григорова, която провела една достойна битка в сложна ситуация. Днес няма да се говори какъв е бил машинният вот и какво се случи с него, няма да се говори за невалидни бюлетини, каза Таков, който благодари на всички коалиционни партньори, застанали зад Григорова. София утре ще осъмне със съвсем ново управление, което ще бъде по-добро, сигурен е Таков, който ще изчака крайните резултати. Той е убеден вътрешно, че коалиция БСП за България са постигнали успех и ще ги реализират вижданията си в Столичния общински съвет (СОС).

Председателят на КС на "Левицата!" Костадин Паскалев също благодари на Григорова за "мъжеството", което проявила на местните избори. Има само една институция, към която Паскалев няма благодарност - правителството. Премиерът, вътрешният министър и министърът на електронното управление въздействаха върху активността на хората върху местните избори, обвини ги Паскалев, според когото всички те опропастили изборния процес. "Вместо изборите да се превърнат в празник на демокрацията, се превърнаха в панахида на демокрацията", отсече той. Както Паскалев, така и Такова ще изчакат официалните резултати от ЦИК, за да се види кой е големият победител на местните избори.