Възмутен от зачестилите самоубийства, извършени от Аспарухов мост, недоволен гражданин написа отоворено писмо до кмета на Варна Иван Портних с искане градоначалникът да вземе спешни мерки относно това.

По думите му мостът е станал „любимо" място на хората с лабилна психика и склоност към самоубийство.
„Не е нормално в една цивилизована държава, каквато считам ,че е България , да има такава липса на интерес за потресаващите новини напоследък", пише варненецът.

Той предлага съоръжението да бъде незабавно обезопасено с издигането на висока мрежа, поставянето на табели с горещ телефон на агенции за предотвратяването на самоубийствата , видеонаблюдение и т.н.
„Това е нормалната реакция в нормалните държави, които не чакат даже да се повторят нещастните случаи, а действат още след първия такъв", подчертава той.

Според него мярката е напълно осъществима в най-кратък срок и не изисква скъпа инвестиция, макар и когато говорим за спасяването на човешки животи, по неговите думи, да е недопустимо и абсурдно да се коментират цени.

Всички други мерки, които вие искате да предложите, са добре дошли. Въпросът е да се направи нещо незабавно с цел да се предотвратят бъдещи опити за самоубийство.
„Аз продължавам да недоумявам как досега никой от община Варна не е направил нищо в тази посока, при положение, че случаите не са отскоро и въобще не са малко", пита възмутеният гражданин.