Няма скрити договорки за Столичния общински съвет (СОС). Това заяви в отговор на въпрос на News.bg кметът на София Васил Терзиев пред журналисти в градския парламент, докато общинските съветници правят петия пореден опит да си изберат председател.

Борим се за това, което сме заложили като принципни основи, и за политиките, които трябва да се реализират, начинът по който да се реализират и не сме отстъпили от принципите си, обясни Терзиев, който изрази съжаление, че общинските съветници не могат да се убедят, за да намерят сечение за конструкция в Столичния общински съвет. Важно е да се пробие дебелият лед и да намерим решение за председател на СОС, подчерта Терзиев, който се надява днес да бъде избран временен председател на градския парламент.

"Обвиняваха ни в сглобки, заварки, рязане с флекс и всички инструменти ги изброихме, но нищо такова няма. Това, което има, е проблем и ние търсим решения на проблемите", коментира кметът на София.

И на петия път столичните общинари не размислиха

И на петия път столичните общинари не размислиха

БСП и Възраждане излязоха от залата

Васил Терзиев запита "Възраждане" и БСП дали няма да ги е срам да си получат заплатите в края на месеца, след като двете групи в СОС напуснаха заседанието.

Той обясни, че има нужда от мъдрост и решения сега. Имаме възможност да направим прогрес и да изберем временен председател до февруари месец, начело на Столичния общински съвет, настоя Терзиев, който се надява общинарите да си купят необходимото време, за да обсъдят леви ли са, десни ли, са в центъра ли са и да могат дългосрочно да решават проблемите на софиянци. Терзиев се надява още СОС да заработи, за да може да се приеме план-сметката за отпадъците, да се приеме бюджетът и да се продължат политическите разговори.

Той открои и друг проблем - по сметките, които се плащат за проектите, пари за тях няма - парите могат да дойдат отвън чрез постановление на Министерски съвет и, ако няма общински съвет, София да бъде подкрепена, за да не бъдат застрашени всички проекти, свързани с водния цикъл. Ако не се намери начин да се разплатят проектите, за които няма пари в сметките на общината, има проблем и този проблем ще се пише на сметките на всички ни, предупреди кметът.

ГЕРБ няма да допуснат "ала бала" в СОС

ГЕРБ няма да допуснат "ала бала" в СОС

Няма да подкрепят и Грети Стефанова за председател на градския парламент