От ПП "Възраждане" определиха намерението на прокуратурата и за заличаване на регистрацията на партията като брутална политическа репресия.

На пресконференция в БТА лидерът на партията Костадин Костадинов разкритикува, че медиите безкритично отразили новината за водената от ДАНС и прокуратурата акция по заличаването на партията. "Никой не ни потърси за обратна гледна точка", ядоса се Костадинов и посочи, че само пет медии се обадили да поискат гледната точка на партията. 

Прокуратурата иска да се заличи регистрацията на партия "Възраждане"

Прокуратурата иска да се заличи регистрацията на партия "Възраждане"

Заради нарушения при регистрацията й през 2014 г.

Този, който дава сигнала срещу нас, е натоварен да го провери. Все едно вие да пуснете сигнал до някого и да ви кажат проверете го, недоумяват от партията.

За последните три години са им направени шест одита, които не са установили нарушения. "Възраждане е изрядна организация", похвали се Костадин Костадинов и допълни, че целта на службите е пропагандна война. От партията разполагат и със записи на агенти на ДАНС, които оказват натиск върху членове на партията.

Цялата пропаганда цели да смачка най-голямата опозиционна сила в България - "Възраждане", изтъкна Костадинов. Той недоумява защо партията му се разследва от ДАНС, а ДОСТ и ДПС служат на тях. "Възраждане е доста сериозна заплаха и не се притеснява да казва какво мисли. Ние ставаме по-силни и заплашваме да влезем в парламента", закани се Костадинов.

В рамките на 105 дни е срокът, в който "Възраждане" могат да се сдобият с нова регистрация. Основният капитал на партията са хората. Не ни плашат, няма да ни уплашат и победата ще бъде наша, завършиха от партията.

Проверява се и майчиното мляко на хората, които се подписват в нашите декларации, увери Костадинов. Той не знае дали някой нарочно не е вписал починали хора в декларациите. "Възраждане" е била вече глобена с 10 000 лева през 2017 г. от представените 5 200 подписа за участие в изборите. Нарушение е имало при един подпис.