Духовете от миналото никога не са застивали, за да бъдат събудени. В момента наблюдаваме една истерична антибългарска политика на говорене, включително и от медиите от най-висше ниво от политическия елит в Северна Македония

Това заяви депутатът от Възраждане Ангел Георгиев пред журналисти в кулоарите на парламента за отношенията с Република Северна Македония.

Той посочи, че антибългарската риторика се засилила от президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски.

Балабанов: Очаква ни проблем, когато се разбере какво е обещавал Петков за РС Македония

Балабанов: Очаква ни проблем, когато се разбере какво е обещавал Петков за РС Македония

"България не се продава", каза Балабанов.

Георгиев запита кога премиерът Кирил Петков и външния министър Теодора Генчовска ще изпратят официална дипломатическа нота до Северна Македония. Какво трябва да стане в Македония - да започнат да бият българите и да ги убиват, за да имаме реакция, запита той.

Той изтъкна, че е налице много неадекватно поведение от българския политически елит, който просто стои и наблюдава антибългарската история в Македония. Георгиев е възмутен, че Кирил Петков си е позволил да има друга позиция спрямо Северна Македония, с която последната да влезе в ЕС. Това е равносилно на национално предателство, подчерта Георгиев.

"Възраждане" са готови на национални протести, които да свалят правителството от власт, ако РСМ влезе в ЕС със задкулисно споразумение.

От „Възраждане“ искат оставката на кабинета „Петков“

От „Възраждане“ искат оставката на кабинета „Петков“

В целия преход не са изречени толкова лъжи, колкото в последните 100 дни