Парламентарната група на "Възраждане" е разочарована от липсата на подкрепа за провеждането на референдум за запазване на българския лев. Лидерът на партията Костадин Костадинов заяви на брифинг в парламента, че депутатите от Комисията по правни въпроси в Народното събрание поругали, нагрубили са и са се изгаврили с 604 000 български граждани.

От "Възраждане" ще пуснат сигнал в прокуратурата, след като коалицията ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ вземат решения да сезират Конституционния съд. От формацията се заканиха още, че ще искат среща и с президента Румен Радев, който да насрочи референдума, както и ще сезират Конституционния съд. Кой точно международен договор сме нарушили и кой точно член от него, недоумява Костадинов аргументите за отхвърляне на референдума от страна на депутатите от Комисията по правни въпроси.

Според него вчера в правна комисия е извършено закононарушение от "беснеещ фашистки режим".

Костадин Костадинов очаква "управляващите фашисти" да отменят и изборите. Всички антидемократични практики идват от една политическа организация - "Демократична България", но като се заровим в историята най-фашистките организации винаги са били демократични на думи, заяде се той с формацията на Христо Иванов и Атанас Атанасов.

Депутатите от правна комисия не искат референдум за еврото

Депутатите от правна комисия не искат референдум за еврото

От ИТН и БСП подкрепят провеждане на референдум